Datum Wooferland festival 2006 bekend

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De vergunning is binnen en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Het is alweer de derde editie van het kleinste en gezelligste festival van Nederland, welke dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 2 september, ergens in het recreatiegebied van Spaarnwoude.

Wooferland is een verfrissende afwisseling tussen het overweldigende aanbod van dance festivals deze zomer. Door het programmeren van classics spreekt het vooral een oudere doelgroep aan die ook gerust hun kinderen kan meenemen. Door de laagdrempelige en uiterst relaxte sfeer zie je dat het festival geliefd is bij een groot publiek. Dat bleek ook wel uit een nominatie voor de Gouden Kabouter Awards in de categorie Beste Festival tussen gevestigde namen als Dance Valley en Mysteryland.

Door de steeds strengere regelgeving betreffende (dance) festivals is de stichting genoodzaakt een aantal veranderingen door te voeren. De persvoorlichter van Wooferland zegt daar het volgende over: Met eigen investeringen was het vooralsnog mogelijk om het festival gratis toegankelijk te houden, maar nu is het vrijwel onmogelijk om het op die manier voort te zetten. We beseffen maar al te goed dat we nu op een punt zijn aangekomen dat we keuzes moeten maken en willen dit geheel doen in het belang van het festival. Door de gestelde hoge eisen zijn we genoodzaakt een kleine bijdrage te vragen aan de bezoekers, maar we willen ze daar wel het maximale voor teruggeven. Zonder dat we zullen inleveren op de sfeer zal het festival groter zijn van opzet en is er meer aandacht voor lekker eten, entertainment en een uitgebreide programmering voor zowel jong als oud.



Wooferland is ontstaan als reactie op de grote mega-events, daarom belooft de stichting dat het nooit zal uitgroeien tot een groot en onpersoonlijk festival, zoals die er al genoeg zijn. Om toch met een minimaal budget het maximale uit het festival te halen is de organisatie voor een deel afhankelijk van vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen. Genteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.wooferland.nl. Tevens kun je je hier aanmelden voor de mailinglist, zodat je op de hoogte blijft van het nieuws rond het festival.

Mensen die liever niet werken deze dag, het festival wel een warm hart toedragen of gewoon alvast zin hebben in een gezellig voorproefje, kunnen a.s. zaterdag 27 mei komen feesten op History of House in The Sand in Amsterdam, georganiseerd door de Wooferland crew. De opbrengst van deze avond zal worden genvesteerd in het festival. Meer info over dit feest vind je op www.historyofhouse.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws