International Filmfestival Rotterdam

Partyscene Redactie | 1 februari 2006
headlines

IFFRGeen drum 'n' bass als rond elf uur s'avonds de deuren van de grote zaal opengaan. Vanavond is weliswaar de glorieuze terugkeer van LTJ Bukem & MC Conrad in het Rotterdamse Off-Corso gepland, maar voorlopig staat er een Mexicaan achter de draaitafels. Hij draait verschrikkelijke muziek, waaronder een tenenkrommende Spaanse uitvoering van Queens 'We Will Rock You'.Keihard bovendien.

Snel terug dus naar de lounge, waar de soulboys van de Utrechtse partyorganisatie Supernatural achter de draaitafels staan en een mix van nu-jazz, latin en afrobeat draaien. Ze hebben een paar lichtbakken met hun eigen logo meegenomen, waaraan we telkens opnieuw lelijk onze kop stoten.

Mexico City
Op de muur wordt een Mexicaans filmpje vertoond. Wat is dat toch met Mexico? vragen binnenkomende bezoekers zich af.

Mexico City blijkt de komende dagen 'Hotspot' in Off-Corso. In het kader van het filmfestival worden Mexicaanse films vertoond, zijn er demonstraties en is er s'avonds Mexicaans eten. Vandaar ook de tacoshop op de trap, een in elkaar getimmerd hokje van hout en kippengaas.

Maar komen niet voor de taco's, we komen voor de Britse dj LTJ Bukem en z'n onafscheidelijke spraakwaterval MC Conrad. Een paar jaar geleden blies het duo -o.a. bekend van hun succesvolle cd-serie Progression Sessions- het dak van de Rotterdamse bioscoop af met een explosieve dj-set die tot diep in de nacht voor rijen voor de deur zorgde.

Blowende Conrad
Vanavond zijn die rijen er vreemd genoeg niet. Het is lekker druk in Off-Corso, maar zeker geen uitverkocht huis.

Rond middernacht staat Conrad zich in vorm te blowen op het podium, waar de huis-dj's MSC en D-Virus de Mexicaanse collega van de draaitafels hebben weggejaagd. Ratelende ritmes en subtronisch diepe baslijnen duwen ons de dansvloer op.

Als een uurtje later ook de nog immer bebrilde Bukem opduikt, kan het feest echt beginnen. Conrad jut het publiek op, dat met opgestoken armen reageert. De tent komt los.

Maar ik zie ook al mensen naar huis gaan. Moegekeken filmliefhebbers die na vier films nog even los wilden, maar morgen weer in de bioscoop moeten zitten. Nee, vanavond geen herhaling van de stunt van drie jaar geleden, vrezen we. De sfeer is prima, de beats zijn vet maar de energielevels zijn onvoldoende.

Woensdagnacht mag Carl Craig het proberen. Hopelijk is de opwarm-dj uit Johannesburg (woensdag de Hotspot in Off-Corso) beter dan z'n Mexicaanse collega.

René Passet

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws