D3: Dutch DJ Day

Partyscene Redactie | 19 oktober 2005
headlines

Het Amsterdam Dance Event komt er weer aan. Vanaf volgende week, donderdag 27 oktober, kan je 3 dagen lang in 30 locaties genieten van meer dan 300 artiesten. Zou je hier zelf als talentvol producer of DJ wel eens tussen willen staan? Dan is D3 wat voor jou!

D3: Dutch DJ Day is namelijk een seminar voor DJ’s en producers. Je wordt in de gelegenheid gesteld om in de keuken van de artiesten te kijken, ze de oren van het hoofd te vragen of je demo track te laten beoordelen. Een unieke kans die je als ambitieuze DJ of producer zeker moet aangrijpen! Daarnaast zijn er een hoop zakelijke aspecten die gaan spelen op het moment dat je de overstap wilt maken naar het (semi-) professioneel artiest zijn. Ook hier kan Dutch DJ Day je een duidelijker beeld geven over wat de mogelijkheden zijn en wat je vooral niet moet doen.Hieronder wat globale zaken die aan bod zullen komen.

daveclarkeDe NVPI presenteert De Entertainmentindustrie In Vogelvlucht, een algemene introductie over hoe de muziekbusiness in elkaar steekt. In de Red Bull Music Academy Room zijn artiesten aanwezig die voor het publiek open staan om vragen te beantwoorden. Top-DJ’s zoals Derrick May, Dave Clarke, Steve Rachmad en Joris Voorn kan je de oren van het lijf vragen! In de Interface Magazine Room, gehost door het voor insiders bekende blad, zijn workshops te volgen. Onder andere Zuco 103 en de Engelse formatie Futureshock geven respectievelijk een workshop Ableton Live en de kunst van het remixen.Verder een workshop scratchenen laatKraak & Smaak zien hoe zij muziek maken en produceren. Miss Monica legt je uit hoe je met een Numark 500FX te werk gaat.

En hier nog wat tips voor op de dag zelf:

  • Schroom je niet om iemand met een badge aan te spreken, maar wees vooral niet te opdringerig. Deze zal niet altijd iets voor je kunnen betekenen, maar daar zal je snel genoeg achter komen. Bedenk van te voren wat je te weten wilt komen!
  • Wees overtuigd van je eigen muzikale product. Dit is essentieel voor een goede indruk!
  • Het oog wil ook wat. Presentatie is een belangrijker item binnen de dance industrie, dit geldt voor je demo cd maar ook voor je gehele voorkomen. Maar let op, dit verschilt per stijl enorm. Soms is een ‘rauwe’ presentatie juist net weer beter dan een ‘gelikte’ presentatie. Zorg in ieder geval voor eenheid!
  • Zorg dat je voldoende demo materiaal bij je hebt. Demo track of songs kan je in een één op één gesprek laten beoordelen. DJ mixen kan je niet laten beoordelen, er hier en daar één uitdelen kan nooit kwaad. Vergeet niet je emailadres en/ of telefoon nummer op je promo materiaal te zetten!
  • Neem alles mee op audio CD. De faciliteiten zijn er met name op gericht om audio CD af te kunnen spelen. Laat minidisc, dat, tape, etc dus thuis! Mocht je iets op DVD hebben dan zijn daar ook faciliteiten voor, deze zijn echter beperkt!

Klik hier voor het volledige programma van D3.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws