Partyscene en Festivalchart op zoek naar het beste dance festival van de Benelux!

Wouter de Vink | 9 augustus 2016
algemeen

PARTYSCENE EN FESTIVALCHART OP ZOEK NAAR HET BESTE DANCE FESTIVAL VAN NEDERLAND

Het aanbod van dance festivals in de Benelux blijft onverminderd groot. Uit recente cijfers blijkt dat er in Nederland ruim 900 culturele festivals zijn, waarvan 350 dance festivals. Ondanks de wildgroei blijft de vraag naar nieuwe initiatieven toenemen. Deze ontwikkeling zorgt niet alleen voor een moordende concurrentie bij (nieuwe) organisatoren, ook de festivalbezoeker ziet tegenwoordig door de bomen het bos niet meer.

Met de komst van Festivalchart, het eerste onafhankelijke beoordelingsplatform voor dance festivals, krijgen festivalbezoekers eindelijk inzicht in de populariteit en kwaliteit van dance festivals. Op het platform kunnen bezoekers na afloop ruim 200 dance festivals beoordelen op acht belangrijke kwaliteitselementen. Hiermee maakt Festivalchart de kwaliteit van festivals op een transparante manier inzichtelijk voor zowel bezoekers als organisatoren.

Samen met Partyscene, het grootste danceplatform van de Benelux, gaat Festivalchart dit jaar op zoek naar het beste dance festival van 2016. Dance festivals met de hoogste stemmen en beoordelingen op Festivalchart maken hiermee automatisch kans op het winnen van de PARTYSCENE FESTIVALCHART AWARD; de publieksprijs voor het beste dance festival van de Benelux. Festivals die eerder met deze prestigieuze award naar huis gingen waren: Intents Festival, Defqon.1 en 7th Sunday festival.

KWALITATIEF BETERE DANCE FESTIVALS

Festivalchart en Partyscene streven in deze samenwerking naar een gezamenlijk doel: kwalitatief betere festivals. Door het delen van de ervaringen van festivalbezoekers met organisaties bieden zij transparantie in de wildgroei van festivals. 'Met Partyscene kunnen wij het bereik van onze reviews aanzienlijk vergroten en hierdoor onze bezoekers, maar ook organisatoren, beter informeren', aldus Bas de Kok, oprichter van Festivalchart.

Ook Giancarlo Idili, marketing manager bij Partyscene, is enthousiast over de samenwerking met Festivalchart. 'Vanuit Partyscene onderschrijven wij het belang van een onafhankelijke prijs voor de beste dance festivals. Met de input van Festivalchart als onafhankelijk platform kunnen wij, samen met onze reports, onze bezoekers een beter beeld geven over de kwaliteit van dance festivals in Nederland.'

SPECIAL AWARD NOMINATIES

Naast de felbegeerde Partyscene Festivalchart Award worden er ook acht special awards uitgereikt. Dit zijn Dance festivals die uitblinken op een van de acht beoordelingscriteria. De special awards worden uitgereikt voor de volgende categorieën:

  • Beste line-up
  • Beste locatie
  • Beste sfeer
  • Beste decoratie
  • Beste faciliteiten
  • Beste logistiek
  • Beste prijs ticket
  • Beste geluidskwaliteit

Wat was volgens jou het beste dance festival van 2016? Breng nu je stem uit op www.festivalchart.nl en support jouw favoriet!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws