Kinetic Techno special: Tilt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Als onderdeel daarvan presenteert Kinetic Artist Management op vrijdag 28 oktober in de Kingdom Venue het techno-event Tilt. Een daverend techno feest met maar liefst vijf internationale djs uit Engeland en Spanje. En dat zijn niet de minsten in technoland!

Wie van echte lekkere techno houd komt volop aan zijn trekken tijdens de Amsterdam Dance Event bij Tilt op vrijdag 28 oktober. Kingom Venue staat die avond bol van de ritmische beats en bassige bytes. Kinetic Artist Management laat niets aan het toeval over en heeft daarom alleen het beste voor jullie in huis gehaald.

De internationale line-up liegt er niet om! Maar liefst vier djs uit de UK en eentje uit het zonnige Spanje staan paraat om hun fonische geweld op je los te laten. Uit Engeland zijn dat Dave Angel, James Rushkin, Mark Broom en Christian Wnsch (live), en uit Spanje afkomstig is de live performer en laptop dj Oliver Ho.



Christian Wnsch zal jullie tijdens Tilt overdonderen met een heftig live techno optreden. Deze man met zijn Duits aandoende naam is eigenlijk afkomstig uit Monaco, heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in Spanje en woont nu in de UK. Als Dj is hij geliefd door heel Europa en ver daarbuiten. In Nederland heeft hij onder andere Awakenings aangedaan. Als producer heeft hij het Spaanse Tsunami label al met ruim 11 releases eer aangedaan en blijft dat ook met verve doen. In zijn live-set slaat Christian nieuwe wegen in en gebruikt zijn creativiteit om techno op een nieuw niveau te brengen.
Eveneens van het Tsunami label, maar nog steeds in Spanje aan het werk is Oliver Ho. Deze opmerkelijke man weet met zijn optredens telkens weer de grens te verleggen. Niet voor niets ontving hij al in 2000 de prestigieuze Musik und Maschine award in Berlijn, waarmee hij zich naast namen als Kraftwerk (!) en Richie Hawtin plaatst.

De overige drie Djs tijdens Tilt op 28 oktober zijn allen uit Engeland afkomstig. Dave Angel bijvoorbeeld, een naam die onlosmakelijk verbonden is met techno, en dat al heel wat jaartjes. Op achtjarige leeftijd kreeg hij de vibe al te pakken op zijn eerste drumstel. Het ritme heeft hem nooit meer losgelaten. Als echte badboy was hij meer in de muziek-room te vinden dan in de classroom en dat heeft hem geen windeieren opgeleverd!
Eveneens een icoon binnen de techno-wereld is James Rushkin. Deze man is al vanaf de begindagen bezig en heeft zijn sporen wereldwijd verdiend. Behalve optredens in Japan, Australi, Zuid Amerika en heel Europa heeft hij wapenfeiten op zijn naam staan zoals een set met 6 (!) decks, samen met Oliver Ho. Ook tijdens Tilt gaat James tot het uiterste!
Mark Broom tot slot is als mede oprichter van het befaamde techno label Pure Plastic records een niet meer weg te denken naam in de techno-scene. Met een dj-verleden dat zover terugreikt als de early days of Acid in 1989 en een heel vet label achter zijn naam kun je je voorstellen dat ook deze man niet voor een kleintje vervaard is. Ervaar het zelf, op 28 oktober.

Houd je van onvervalste techno, dan is Tilt voor jou de plek om te zijn op vrijdag 28 oktober tijdens de Amsterdam Dance Event. Met een vette live-act en een selectie aan wereldwijd bekend staande djs krijgt Kingdom Venue er die dag een event bij van internationale alure. Nog een paar weekejs en dan slaat iedereen. Op Tilt!

Naam: Tilt - Amsterdam Dance Event Special
Stijl: Techno
Line-up: Dave Angel, James Rushkin, Mark Broom, Oliver Ho, Christian Wnsch (live)
Tijden: 23:00-05:00
Entree: 17,- Euro

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws