Our house is your house

Partyscene Redactie | 1 september 2005
headlines

Our house is your house

De eerste editie van Wooferland in het Amsterdamse Bos vorig jaar was een groot succes. Daarom volgt deze zondag 4 september de tweede editie in Spaarnwoude. We vroegen Bas Kaspers, 1 van de organisatoren, naar de achtergrond van dit intieme festival.

Tekst: Frank Böhm

Wat is Wooferland precies?

Wooferland is een initiatief van een aantal vrienden uit het nachtleven die zich soms niet volledig thuis voelen op het huidige aanbod van dance feesten. Het is ons meestal te massaal of trendy, maar dat betekent zeer zeker niet dat er niks spannends gebeurt binnen de dance. Juist die vrije, creatieve beweging die house ooit was is door de commercialiteit ver te zoeken. Tegenwoordig gaat het meer dan ooit om status, terwijl het vroeger niet uitmaakte wie je was en wat je deed. Op Wooferland dus geen bling, maar pure muziek en echte mensen. Door het programmeren van house classics richten we ons voornamelijk op een ouder publiek maar dat wil niet zeggen dat jongere generaties niet welkom zijn. Our house is your house.

cellie

Waar komt de naam precies vandaan?

Achter de naam zit verder geen betekenis. Het bekte wel lekker en de URL was nog vrij... daar wilden we verder niet te moeilijk over doen.

Waarom is er van locatie veranderd?

Na Wooferland vorig jaar werden ze overspoeld met aanvragen voor feestjes op dat zelfde terrein. De beheerders hadden echter andere plannen met die locatie en daarom was het Amsterdamse Bos helaas niet beschikbaar. Onze nieuwe locatie is echter net zo gezellig.

Wie zitten er precies achter dit intieme festival?

De organisatie van Wooferland is in handen van vier mensen: Lars Johansson, Manon Korzelius, Wendy de Kwant en Bas Kaspers. Verder zijn er een aantal goede vrienden die ons een handje meehelpen.

Wat kan de bezoeker precies verwachten zondag?

Tegenwoordig beloven organisaties de bezoekers van alles om publiek te trekken. Wij beloven niets. We hebben geen vuurwerk, geen visual- of lasershows. Eigenlijk is Wooferland heel knullig en juist daarom zo gezellig. Met minimale middelen zetten we een feest in elkaar, de muziek en het publiek doen de rest

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws