Ondertussen in Bloemendaal...

Partyscene Redactie | 1 september 2005
headlines

Ondertussen in Bloemendaal...
De zomer lijkt nu pas te beginnen in Nederland, en de strandtenten stromen vol deze week. Bloemendaal had dit jaar een nieuwkomer, BLM9, op de plek van het voormalige Q-Beach. We vroegen uitbater Danny Kroonstuiver hoe het met zijn beachclub vergaan is.

Tekst: Frank Böhm

Hoe vond je het eerste seizoen van BLM9?

Ondanks het ontzettend slechte weer ben ik toch wel tevreden. Ons concept blijkt levensvatbaar; we hebben inmiddels een aanzienlijke vaste groep BLM9 bezoekers, de feesten van Sneakerz zijn een groot succes, organisatorisch staat 't als een huis, de mensen vinden 't eten heerlijk...'t enige wat vaak ontbreekt is 't zonnetje!

Wat is er allemaal goed verlopen, en wat kan er volgend jaar beter?

Omdat BLM9 een geheel nieuw paviljoen is, heeft de opbouw nogal lang geduurd waardoor we relatief laat open zijn gegaan. Dit probleem hebben wij volgend jaar gelukkig niet meer en we verwachten dan binnen 1 week te kunnen openen, zo rond begin maart. En 't weer kan natuurlijk beter volgend jaar!

Heb je nog last gehad van nieuwe strandafslagen, zoals in t begin van 't seizoen?

Het blijft een feit dat het strand in Bloemendaal heel erg smal is maar echte afslagen hebben we gelukkig niet meer gehad.

Kon je helemaal je eigen gang gaan qua programmering en concept, of had initiator ID-T een grote vinger in de pap?

Ja, wij kunnen hier geheel ons eigen ding doen anders had Sneakerz natuurlijk niet kunnen bestaan.

Je was bedrijfsleider bij beachclub de Kust. Was er veel verschil voor je tussen het runnen van de Kust en BLM9?

De grote lijnen komen natuurlijk overeen. Ik weet alles van 't strand, hoe je een paviljoen moet opbouwen, vergunningen, hoog en laag water etcetera. Het grote verschil zit 'm in 't te voeren concept. Ik wilde echt af van dat 'saaie' restaurantje spelen. Ik wil natuurlijk dat de mensen lekker bij ons eten maar het hoeft niet per definitie de reden van het bezoek te zijn.
Mensen moeten hier ook komen voor de gezelligheid, om te feesten en te borrelen.

Wat kan er verwacht worden van het slotfeest en de maand september?

In de maand september hebben we in aansluiting op Sneakerz ook iedere zondag
feest, met DJ's zoals Lucien Foort, Benny Rodrigues en Fedde le Grand. We gaan dus gewoon lekker door met feesten! Op zaterdag 10 september geven we met alle strandtenten in Bloemendaal een Slotfeest. Dit wordt een spetterende afsluiting met Billy the Klit (bekend van Sneakerz) en Sir O.J. Check voor meer info www.blm9.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws