Rondje wereld karten in Amsterdam

Partyscene Redactie | 1 augustus 2005
headlines

Elf keer de wereld rond in een kart. Van 5 augustus tot en met 21 augustus kun je op de Kart RAI namelijk meer dan 450.000 kilometer afleggen. Ook de ‘8 uren van Amsterdam’, een lange afstandsrace zal hier gehouden worden.

kart

Ruim elf keer een rondje wereld, dat is dus mogelijk op de recordbaan van de KartRAI. Door zeven hallen van de RAI loopt een kartbaan, met een  totale lengte van 1,6 kilometer. Dit is de langste indoor kartbaan  van de wereld. Er kunnen continue honderd karts rijden; hierdoor kunnen er ieder uur maar liefst 200 heats gehouden worden.

het circuit

Op 16 augustus wordt de ‘8 Uren van Amsterdam’, een endurance race gehouden. Een, volgens de organisatoren, spektakel inclusief formatieronden achter een pace-kart, een ‘vliegende start’, spectaculaire rijderswissels, tankstops. Maar waar het uiteindelijk om draait is natuurlijk de jacht op de koppositie en snelle rondetijden. De inschrijving staat nog vrij tot 10 augustus voor iedereen en per team kost aanmelden 1000 euro. Maar dan zijn er ook wel mooie prijsjes te winnen uiteraard.

KartRAI,  RAI Amsterdam

Vrijdag 5 augustus tot en met 21 augustus

Openingstijden: van 11:00 tot 23:00 uur

Heat van 15 minuten: 25 euro of in daluren 22,50

Toegang tot het evenement is gratis.

Info: www.kartrai.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws