The History Of Dimitri

Partyscene Redactie | 22 juni 2005
headlines


De Amsterdamse dj Dimitri heeft zeker voor het oudere uitgaanspubliek een legendarische status. De dj heeft alles wel meegemaakt in Nederland op het gebied van house en was begin jaren negentig al resident in de eveneens legendarische club RoXY en behoorde toen al tot de top van de eerste generatie house dj’s in ons land. Vanaf het begin heeft Dimitri een zeer eigen en herkenbare stijl, van funky en soulvolle house. De dj behaalde in 1996 een plaatsje in de top 10 van de beste dj’s ter wereld en in 2001 kreeg de dj ook niet voor niets een Lifetime Achievement Award bij de Lucky Strike Awards.

Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat Dimitri de eerste ‘The History Of House’ mocht samenstellen en aan elkaar mixen. Het album bevat de meest favoriete klassiekers van Dimitri, waarbij hij zich vanwege de enorme hoeveelheid goede platen, heeft beperkt tot de beginperiode van de RoXY. Zelf is de dj, die ook nog eens verschillende top dj’s, zoals 100% Isis, duidelijk beïnvloed heeft, meer dan tevreden over het resultaat. “Het geeft een mooie samenvatting van mijn muzikale carrière en het is een compleet en mooi verhaal geworden." Er zit ook een dvd bij, vol interviews, een documentaire en nog veel meer extra materiaal.

Zaterdag wordt het album dus gepresenteerd in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Naast Dimitri maakt ook Vincenzo de Bull zijn opwachting.

Nog even de tracklisting:

2 Guys – Deep Blue Night
Slam – I.B.O.
Plaid – Scoobs Of Columbia
Radical Rob – Monkeywah (Gorilla mix)
Virgo Four – Take Me Higher
Agua Re – Holy Dance (Large Sound mix)
Inner City – Praise (Mayday mix)
Cajmere – Brighter Days
69 – Poi Et Pas
Dave Angel – Airborne (Carl Craig’s Drums Suck mix)
69 – Rushed
Format # 1 – Solid Sessions
Eric Nouhan – Technobility (Ganymedes mix)
Me & Jack – Viva House
Rhythm Is Rhythm – The Beginning
Warp 69 – Natural High
Sueno Latino – Sueno Latino (Illusion First mix)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws