Phonocult met Dominik Eulberg en Rene Breitbarth (win!)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na de eerste twee succesvolle edities van Phonocult zal het publiek na de toppers Tobi Neumann, Luciano, Gabriel Ananda en Jussi Pekka een nieuw exclusief en niet alledaags programma voorgschoteld krijgen. Dominik Eulberg en Rene Breitbarth zijn naast de Residents Brans en Sander Baan en het Confused Minimal team in de sub-room de smaakmakers op 11 Maart in de Sillys te Den Haag. Het kan bijna niet anders dat de sfeer, gezelligheid en muzikale kwaliteit overtroffen zal worden met deze vooruitstrevende kopstukken van de minimal, techno en house scene.

Dominik Eulberg (Traum, Raum...Musik)
In 2004 bekroond met twee Duitse publieksawards voor Beste Remixer en Beste nieuwkomer is Dominik Eulberg op alle fronten bezig om zijn eigen identiteit in de techno en minimal scene te ontwikkelen Als aankomend natuurwetenschapper laat hij zich inspireren door alles wat groeit, bloeit, leeft en geluiden voortbrengt. Onverwachte samples en geluiden uit de natuur worden door hem vertaald naar muziek, het levende karakter van de natuur vastgelegd in muzikale meesterwerkjes, waarvan zijn meest recente album Flora & Fauna zeer zeker een duidelijk beeld geeft.. Zijn huidige sterrenstatus heeft hij het afgelopen jaar pijlsnel bereikt door zijn opvallende energieke releases die in vele clubs door heel Europa te horen waren. Mede hierdoor is hij nu ook een veelgevraagd remixer voor de grotere namen van dit moment. Onder andere Roman Flugel, Nathan Fake en Tiefschwarz gaven hem de vrije hand om zijn interpretatie te geven aan hun producties. Op Phonocult zal Dominik Eulberg de wilde natuur loslaten op de dansvloer en de zeldzaamheid en puurheid van zijn soort bevestigen.

Rene Breitbarth (Treibstoff)
Acht jaar geleden was hij samen met Marcel Janovsky de oprichter van het geroemde label Treibstoff en heeft hij in deze periode een prachtige springplank gevormd voor artiesten die een sprong durfden te wagen in de wereld van experimentele electronische muziek. De veelzijdigheid waarvan het label duidelijk fakkeldrager is blijkt eenvoudig te vertalen naar de muzikale persoonlijkheid van Rene Breitbarth. Zijn laatste album With a little luck is het kruispunt waar de verrassing, ervaring, veelzijdigheid en kwaliteit van Treibstoff en Breitbarth samenkomen. Imposante plaagstootjes van sferische geluiden, subtiele veranderingen, funky twists en de extreem diepe atmosfeer waarin je lijkt te worden opgezogen blijft de veeleisende luisteraar boeien. Deze complexiteit komt ook tot uiting in zijn DJ-sets. Met lange doordachte mixen en de brede muzikale orientatie zal Breitbarth de garantie zijn voor een dampende veelzijdigheid die nergens mee te vergelijken valt.


Phonocult... Vrijkaarten te winnen op Phono

Sander Baan & Branz (phonocult, Confused Records
De initiators van Phonocult zijn net als de voorgaande editie gastheren van de nacht. Zij zullen ervoor zorgen dat de juiste toon gezet wordt voor de buitenlandse headliners en het publiek de perfecte cocktail van juiste tracks serveren. De ervaring van beide mannen is hier van belangrijk ingredient. Sander Baan heeft als ex-resident van Club Harpune in Dusseldorf met Tiefschwarz, Steve Bug en Luciano achter de decks gestaan. Tientallen clubs in Spanje, Belgie, Duitsland en Nederland zijn al het getuige geweest van zijn 'deep funky electronic house music'. Branz is in de afgelopen jaren onmisbaar begrip geworden van Den Haag. Op veel locaties en feesten was hij van de partij, en meerdere malen heeft hij een area gehost op Integrate. Met zijn recordstore Confused heeft hij de juiste formule gevonden om het juiste vinyl te ontdekken en het neusje van de zalm op DJ gebied voor zijn projecten te boeken. Sander en Branz zorgen voor een frisse wind in de hofstad en zullen de stijgende lijn in kwaliteit vast houden met hun Phonocult concept.

Sub-room
Clicks, minimalisme, creativiteit, mystiek en originaliteit zijn de kernpunten van de tweede area op Phonocult. Het Confused minimal team zal het uiterste vergen van hun liefde voor minimalistische geluiden. Het zal een streling worden voor gehoor en geest. De intieme uithoeken van clicktechno en minimal zullen worden verkend en voor diegene die er voor open staan zal de subroom een interessante plek zijn om fysiek tot rust te komen en de geest een dosis genot toe te dienen.

Phono geeft gastenlijstplekken weg! Surf snel naar Give Aways

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws