Jumpstyle in the Matrixx

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Op vrijdag 19 november zal de 1e Jumpstyle party plaats vinden in The Matrixx. De laatste tijd is er een nieuwe sound ontstaan die ongekend populair is bij Hardstyle liefhebbers: Jump Style! Jump Style grijpt terug op Old School zonder de harde energie te verliezen die zo kenmerkend is voor Hardstyle.

Een van de meest bekendste DJs op dit gebied is DJ Ruthless. Hij omschrijft Jumpstyle als een soort oldschool-stroming. Het is lastig uit te leggen, maar jumpstyle gaat een beetje back to basics. Het is wat kaler, maar ook iets vrolijker dan hardstyle. Het is flink in opkomst het laatste jaar.
Hij merkt dat omdat hij betrokken is bij de verkoop van de vinylverkoop Digidance. Jumpstyle verkoopt steeds beter en dan gaat het met name om jumpplaten uit Belgi en Frankrijk.

Oorspronkelijk lijkt jumpstyle uit Chicago te komen, waar ze deze stijl al in 1997 kenden. Vanaf dat jaar is het in opkomst. Hardcore DJs in Nederland draaien in het begin van hun set nog wel eens jumpstyle, om er een beetje in te komen. Jumpstyle is iets sneller dan oldschool. Maar dat scheelt niet zo heel veel. Het is gewoon wat harder en meer basic. De Franse variant is wat industrieel en vaag, de Nederlandse versie is meer hardstyle gericht. De Belgische variant is cht jump, met veel retrosounds.

Ruthless merkt dat het een goed alternatief is voor hardstyle. De naam Jumpstyle heeft overigs niets te maken met de manier waarop je er op danst. Al zullen ze er best op springen. Mogelijk is de naam afgeleid van het Belgische label Jumper Records, het echte Jump label van Belgi. Gek eigenlijk dat het nu zo populair aan het worden is, want in Belgie was het eigenlijk al weer aflopende zaak. Ruthless is beslist geen onbekende in de scne. Hij begon met onvervalste hardcore, maar werd pas echt bekend in danceland met zijn eigen productie I feel like dancing, een jumpplaat in de Belgische stijl. Die is door veel DJs gedraaid. Darkraver heeft m grijs gedraaid, dus daar heb ik wel wat aan te danken. Hoe de ontwikkelingen van jumpstyle zal lopen, weet niemand. Maar het feit dat er op de laatste editie van Decibel een jumptent was, zegt genoeg. Ook op Q-Base kon er gejumpt worden. Het gaat allemaal wat populairder worden. Of het de hardstyle gaat overtreffen weet ik niet. Jumpstyle is net iets minder commercieel.

Voor The Matrixx was dit voldoende om er een nieuwe avond bij in te programmeren. Daarbij merkte wij dat er steeds meer vraag naar was, oa bij onze poll op onze website. De naam van deze avond is Xxlerator Jump!

DJ Ruthless zal de 19e behind the wheels of steel staan, en zal bijgestaan worden door andere toppers als, Furax, Greg C, Da Boy Tommy, Mars aka Badboyz.

Partyinfo:
Date : Vrijdag 19 november 2004
Party : Xxlerator Jump!
Special DJs : Ruthless, Furax, Greg C, De Boy Tommy, Mars aka Badboyz.
Open : 22.00 tot 05.00
Entree : 10, - (at the door)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws