JEFFERSON’S HIGH FIVE 133

Partyscene Redactie | 18 oktober 2004
headlines


Afgelopen zomer ben ik in Barcelona geweest tijdens Sonar, de Spaanse tegenhanger van ADE. Dat is me zo goed bevallen, dat ik bang ben dat de ADE toch een beetje zal tegenvallen. Dat zal niet zo zeer aan het event zelf liggen, maar voornamelijk aan de weersomstandigheden. Ik verwacht namelijk niet dat het hier volgende week ook rond de 30 graden zal worden, helaas...Verder is Barcelona op zich al een coolere stad, muzikaal gezien in elk geval een stuk interessanter dan Amsterdam. Hoe dan ook, ADE is een uitstekende plek om te netwerken en gelijkgestemden te ontmoeten en laat ik de feestjes niet te vergeten, natuurlijk.
Ik ben in elk geval van de partij!

--------------------------------------------
:: Luister naar de tracks
--------------------------------------------

1- JEROME & BART SKILS – IT TAKES ONE E.P. / PURE PLASTIC
‘It takes one, to know one’ is het resultaat van de samenwerking tussen de Amsterdamse dj’s Jerome en Bart Skils, die ook al jaren samen in de Outland shop werken. En het eindproduct mag er zijn, want de track rockt als een dolle. Dikke tribal-tech beats daar draait het allemaal om. Die beats worden afgewisseld door melodieuze synths, die de plaat wat meer diepte geven. Mark Broom (eigenaar van Pure Plastic) maakte ook nog eens 2 remixen (eigenlijk voornamelijk beats), zodat ook de mensen die het wat steviger willen, ook aan hun trekken komen. Dikke plaat!

2- BOOGIE DRAMA – STALKERS GROOVE / WASNOTWAS -MUSICAL JOURNEYS
Was not Was is een redelijk nieuw label uit Duitsland en hun releases zijn zeer de moeite waard. ‘Stalker’s Groove’ is een kruising tussen deephouse en tech-house. Behalve een mooie en diepe dubmix, staat er ook een lekkere remix op van niemand minder dan John Tejada.
Die is vrij minimaal, de groove zit ‘m vooral in de ‘vieze’ baslijn. Was not Was is een label om in de gaten te houden!

3- DARK SCIENCE – THE REAL ISSUE / SOUND ARCHITECTURE
Dit is de 2e release op het Rotterdamse Sound Architecture label, dat wordt gerund door dj Joachim. Dark Science is eigenlijk gewoon Joris Voorn, de jonge producer die inmiddels een mooi plekje heeft veroverd in de dancescene. Op deze 12” staan 2 tracks ‘Blue Funk’ en ‘Got my mind’, 2 typische Voorn producties (een mix van disco samples met techno beats) en van elke track een remix. De remixen worden gedaan door toppers als Alexander Kowalski (lekkere diepe remix) en Deetron (die de discosound er netjes inhoudt), niet de minste namen dus. Cool stuff!

4- JON DELERIOUS – NO WARNING ALBUM/ NORDIC TRAX-MUSICAL JOURNEYS
Na een aantal 12”-es te hebben uitgebracht, vond Delerious het tijd voor een album. Op Nordic Trax verschijnt deze week ‘No Warning’ met daarop een negental nummers, van deephouse tot funky tech-house. De nummers zijn goed geproduceerd en het album klinkt als een mooi geheel. Beste tracks: ‘Tekfunk’ (acid stylee) en ‘Dedication’ (oldskool house track). Check it out!

5- STEVE BUG – HOUZE / OVUM
Het heeft even geduurd voordat deze 12” uitkwam, dat had te maken met het tekort aan buitenhoezen bij Ovum. Dat verzin je toch niet? Anyway, gelukkig is de nieuwe Steve Bug eindelijk uit en dat is mooi, want ‘Houze’ is een erg vette track. Bug heeft goed geluisterd naar ‘Oakish’ van Wink, maar dat neemt niet weg dat ‘Houze’ een ware floorfiller is. ‘Summer nights’ op de andere kant is een prettige deephouse track, op maat gemaakt voor een beginset. Kortom, prima werk van meneer Bug!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws