Club Fabric gaat in hoger beroep

Ivo Mollemans | 6 oktober 2016
algemeen

Het sluiten van Club Fabric London zorgde voor heel wat commentaar op de burgemeester, Sadiq Khan, van London. Het is een schande dat dit stuk clubcultuur word afgenomen van het nachtleven na zoveel jaar. De oorzaak zou volgens fans dan ook niet 100% liggen bij Fabric, maar ook deels bij het bestuur van de stad. De reden van sluiting waren meerdere ongevallen waarbij mensen om het leven kwamen na het nemen van drugs in de club.

Artiesten uit de scene

Heel wat artiesten hebben dan ook hun mening uitgesproken over de sluiting en Four Tet is zelfs uitgenodigd bij Sadiq Khan om te praten over de sluiting van Fabric. Daarnaast heeft Goldie in een video aangegeven zijn koninklijke onderscheiding te willen omsmelten indien er niks gedaan word en Fabric dus daadwerkelijk gesloten moet blijven.

LEES OOK: Clubs in Wenen hoeven geen entertainment belasting te betalen

Campagne

Toch leek er nog een beetje hoop voor Fabric. De optie om in hoger beroep te gaan stond namelijk nog open. Hiervoor moesten echter wel eerst een hoop opbrengsten worden gegenereerd en dit deed de club door middel van een campagne. Iedereen kon geld doneren om zo de kosten voor het in hoger beroep gaan te kunnen betalen en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Op 28 november zal de zitting van het hoger beroep worden gehouden en dus is er nog een kans om Fabric open te houden. De gemeente heeft nu zelf ook gezien wat voor impact de club heeft op de stad en dit geeft de club extra kracht om de discussie te kunnen winnen.

‘Yesterday at 4pm we were pleased to receive a confirmed date for the appeal to be heard. It will commence Monday 28th November at Highbury Magistrates Court. We would like to thank everyone involved in helping to obtain this expedited date. We have begun to prepare our case.’

Volgens de site van Fabric is er inmiddels 270.000 pond opgehaald met de actie. Doneren kan nog steeds.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws