Earth terug in de melkweg

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Na uitstapjes in Paradiso en de More... is earth deze maand weer terug op haar oude vertrouwde stek. Omdat we in juli en augustus vanwege onze tour niet in Amsterdam te vinden zijn hebben we voor deze laatste pre-zomer editie 2 buitenlandse toppers uitgenodigd.

Naast resident Per hebben we deze maand uit de UK Andy Jarrod gehaald. Na twee showcases in 2002 en n in 2003 is het is alweer de 4e keer dat deze populaire jock op earth staat.
De dj-carriere van mede oprichter en eigenaar van 3beat recordings Andy Jarrod begon in 1994 als resident van een lokale club. Zijn 1e productie Storm cycle in 97 was een groot succes en werdt direct getekend voor een Renaissance album.
Dit resulteerde in een contract van Choo Choo Recordings, en veel aandacht van grote djs als Nick Warren, Digweed en Howells. Later groeide hij onder de hoede van Anthony Pappa en Sasha uit tot een wereldtopper.
Nederland heeft altijd een erg belangrijke rol gespeeld in het leven van Andy, zijn 1e grote tour begon voor hem in Nederland en Extrema vroeg hem in 2000 al voor haar festival cd.
Vrijdag de 11e sluit deze big-shot de avond af met zijn moddervette sound!

Naast Andy Jarrod hebben we deze maand voor het eerst in de earth historie een dj met de turkse nationalieit geboekt. Yunus Guvenen, 23 jaar oud, is in Parijs geboren, afgestudeerd in Massachusetts en ontdekt in New York. Weinig artiesten maken in de tegenwoordig zo verzadigde muziekindustrie zon flitsende carriere door als hij.
Zijn stijl kan het best omschreven worden als een balans tussen tribal, minimale melodieen en groove, dat alles in een uplifting mix.
Yunus is in 2002 ontdekt door Cass, een dj die vorig jaar reeds op earth stond, hij tekende hem meteen voor een aantal releases op zijn eigen Silver Planet recordings. In de afgelopen 2 jaar heeft hij al meer dan 25 releases uitgebracht op voornamelijk toplabels als silver planet, Hooj, Fire en Bedrock. Als dj gaat het hem wellicht nog wel meer voor de wind. Hij heeft zojuist een tour langs de grote clubs in de USA afgerond en is nu aan het touren door Europa. En dat voor iemand die nog geen 2 jaar professioneel bezig is.

Na een maandje afwezigheid zijn de heren van Luid&Duidelijk weer terug met een prikkelende performance. De carriere van dit duo zit de laatste maanden sterk in de lift.
Afgelopen week hebben ze het UvA eindfeest nog opgeschrikt met het thema Freaky doctors. Vele patenten zijn in het Luid&Duidelijk veldhospitaal bijgekomen of juist ernstig toegetakeld.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws