Rechter: Dance Valley geen tweedaags festival

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Het dansevenement Dance Valley in recreatiegebied Spaarnwoude blijft beperkt tot zaterdag 7 augustus. De plannen voor een tweedaags festival, inclusief de voorafgaande vrijdag, zijn definitief van de baan. Volgens de Haarlemse rechtbank heeft de gemeente Velsen terecht de festivalorganisatie geen vergunning verstrekt. Dance Valley had dit geist in een procedure die zij bij de voorzieningenrechter had aangespannen.

Aanvankelijk wilde de festivalorganisatie op vrijdag 6 augustus 20.000 bezoekers naar Spaarnwoude laten komen. Na de overnachting op een tijdelijk kampeerterrein zouden zich daarbij de volgende dag nog eens 40.000 mensen voegen. Later heeft de organisatie het aantal overnachtende bezoekers teruggebracht tot 10.000 toen bleek dat de politie niet voldoende capaciteit beschikbaar wilde stellen. Maar ook daar ging de gemeente niet mee akkoord en besloot op advies van de politie geen vergunning voor een meerdaags festival af te geven.

De organisatie van Dance Valley toonde zich tijdens de zitting twee weken geleden bereid om de groep overnachters te verplichten op de camping te blijven om zodoende rondzwerven te voorkomen. Ook was men bereid het festival een week later te houden, zodat het niet zou samenvallen met Marlboro Masters in Zandvoort.

De rechter heeft bepaald dat de gemeente bevoegd is om een evenement te weigeren als dat in belang is van de openbare orde. Het een en ander staat ook in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente. Bovendien heeft de organisatie van Dance Valley geen onvoorwaardelijk recht op politie-inzet tijdens het commercieel dansevenement, aldus het vonnis. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws