Review: Creme de la Gutter (1 jaar Bitterzoet)

Partyscene Redactie | 2 april 2004
headlines






Creme de la Gutter is een maandelijkse clubnacht in de verschrikkelijk populaire club Bitterzoet in Amsterdam. En daar is het al het hele jaar goed toeven, want de Bitterzoet is gelukkig een niet al te pretentieuze tent. Lekker lage entree, geen moeilijk trendy gedoe, maar weer wel gezelligheid en fijne muziek. Afgelopen weekend vierde deze sympathieke Amsterdamse club het gehele weekend een feestje omdat zij precies een jaar open was. Dit was te zien aan de rij voor de deur van de club, die monsterlijk lang was.

Dit alles had te maken met een optreden van wat misschien wel de populairste hiphop formatie van dit moment is; Opgezwolle. Kwajongens Sticky Steez, Phreako Rico en dj/producer Delic staan al het gehele jaar voor volle zalen en scoren op dit moment met het nummer ‘Verre Oosten’. Het werd een optreden dat (degelijk opgewarmd door Boom Bassa en D-Joy) al bij voorbaat niet mis kon gaan, want de sfeer was als op een verjaardag. Gezellig dronken en soms een tikkie baldadig.

Rushhour frontman All Out K. nam het na Opgezwolle over en deed dit verschrikkelijk goed. De Amsterdammer begon gelukkig niet al te gehaast, met zwoele tracks (heerlijk om Michael Jackson’s Billy Jean weer eens in een club te horen), opstandige broken beats (Seiji’s ‘Loose Lips’, Ty’s ‘Wait a Minute’ etc.) en sloot af met prima deep house. Tsja, en dan is deze recensent eigenlijk al verkocht. Er werd tussendoor ook nog even stilgestaan bij het winnen van het gouden kaboutertje en er werd zelfs nog even ouderwets gepogo’d (?) op Nirvana. Toen Frankie D. het roer even na 5-en overnam, en een modieuze interpretatie van het begrip chaos gaf, besloten we af te taaien. Het was mooi geweest. Toen we de Bitterzoet verlieten, realiseerden we het ons. Het is goed, daar in Bitterzoet.

Tekst: Gijs van der Togt
Foto’s: Patrick Reimus, Dashal Beevers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws