Report: Integrate (8-6-2003 Atrium Den Haag)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de laatste Integrate in het Atrium Den Haag!
Ik heb hier persoonlijk erg lang naar toegeleefd, Integrate is voor mij ht Techno evenement door de perfecte mix van Kunst, Geluid, Video en Omgeving. DIF is ook zeer nauw betrokken bij de organisatie van dit evenement waardoor het voor mij een extra impuls krijgt. Jammer genoeg dus de laatste editie op deze zeer strakke industrieele locatie.

Bij binnenkomst werd alles netjes met de computer geregeld en kregen we ons bandje zonder problemen...op naar de metaaldetectors. Daar was wel het 1 en ander veranderd sinds de laatste editie, ik trof een berg mensen aan in; BH's, blote voeten, open spijkerbroeken en grote mannen en vrouwen met chirurgische handschoentjes. Inderdaad, iedereen werd van top tot teen gefouileerd op drugs en/of wapens. Achteraf bleek dit niet nodig te zijn want 2 aanhoudingen zijn in mijn ogen te verwaarlozen. Maargoed, safety first ;)

Eenmaal aangekomen in het magische Atrium was het al een stuk drukker dan de vorige editie. Voor het podium stonden rond een uurtje of 23.30 al een grote groep mensen te springen op de snoeiende Techno beats van miss FLOORNOIZ. Zij liet er duidelijk geen gras over groeien en liet horen waar ze voor gekomen was. Ff een rondje doen was voor mij een logische stap na binnenkomst.

Aan het 'art' gedeelte was deze editie volgens mij minder aandacht besteed dan de vorige keren, dit keer was dit vervangen door hi-tech videoschermen en de funky smilies van het Speedfreax feest wat de nacht daarvoor had plaatsgevonden. Deze waren opgehangen aan de boven etages waardoor in mijn ogen een goed ruimtelijk effect ontstond. Nu we het toch over de visuals hebben mag er ook een dikke duim naar de lichtmensen, in mijn vorige report was te lezen dat er niet zo goed gebruik was gemaakt van de hoogte van het Atrium, dit was duidelijk beter opgelost door de lichten ook hoog te plaatsen en het mooie geraamte te belichten met wat krachtige spots. Op een metertje of 20 hing het 3D Integrate Logo mooi te schijnen zodat je van alle kanten wist op welk feest je stond, goed initiatief!

Dadara was verantwoordelijk voor het VJ werk wat te zien was boven de DJ. Dadara liet zijn welbekende vormen krachtig en snel op de schermen zien, de kleuren waren superscherp waardoor het strak naar voren kwam. Persoonlijk ben ik een grote fan van Dadara in 2d vorm, als VJ wat minder maar dat is mijn persoonlijke mening. Wat is dan mijn mening? Ik zou kiezen voor industrieele beelden met een vleugje reality art, maargoed het gaat niet om mij ;) Dadara vormde een perfecte eenheid met het licht en geluid en daar gaat het om!

Na mijn eerste bevindingen was het tijd voor een korte chill, beneden in de kantine had de smartshop van de vorige editie plaats gemaakt voor een ijskraam en dit kon ik wel even gebruiken. Op de muren waren gedichten te vinden waar in het Integrate-event.nl forum op gestemd kon worden, Macatar (DIF Poeet) was verantwoordelijk voor 1 van de gedichten, een leuke originele aanvulling.

Tijd voor wat electro; Frank Farell (Frank van den Bold/Integrate organisator) stond in de electro zaal lekkere punk elektro te draaien waar naar mijn mening te weinig mensen op stonden te swingen, maargoed het was nog vroeg en aan Frank lag het zeker het niet.


Frank Farell (Electro zaal) De grote menigte stond te springen op een LIVE DJset van SLAM, en dit had ik niet verwacht! SLAM wist een set neer te zetten zoals het hoort, een swingende techno set zoals het bedoeld was, hij was dan ook de eerste die de huidige vorm van techno heeft uitgevonden en dat was duidelijk te merken, geen op of aanmerkingen...wel een foto ;)


SLAM LIVE DJ SET
Na SLAM was het de beurt aan (jawel) UMEK, deze Sloveense grootheid heeft in een zeer korte tijd de hele technoscene bereikt wat zeker wel een dikke pluim verdient. Vorige keer op Integrate had hij wat problemen met z'n installatie dus hij had een hoop goed te maken, dit heeft ie naar mijn mening ook perfect gedaan. Hij zette een set neer die alleen hij kan neerzetten, vol electronische bliepjes en kraakjes wist hij de hele zaal tot zijn macht te krijgen. UMEK is voor mij op dit moment n van de betere DJ's om zijn unieke geluid en uiteraard zijn zeer energieke performance, goeie keuze dus.


UMEK in driekwartsbroek Als allerlaatst was daar STEVE RACHMAD, de man die mij heeft betoverd op een Westergas Awakenings 3 jaartjes terug. In deze jaren heeft hij zich ontwikkeld tot de top van de Nederlandse techno, helaas ziet niet elke organisatie dit want naar mijn mening is hij te weinig te bewonderen. Gelukkig was daar Integrate die hem de kans gaf om in Den Haag een spetterende afsluiter neer te zetten, dit heeft hij dan ook uiteraard netjes gedaan!


Atrium in het groen
Samengevat vond ik deze Integrate de sterkste, misschien om de voor mij zeer persoonlijke line-up van favorieten maar zeker om de lekkere sfeer en de zeer hoge opkomst van partyminded people. Jammergenoeg dus de laatste keer in het Atrium, maar wees niet gevreest. Integrate gaat verder in het haagse "'t Paard van Troje" met Integration. Als Musika Tremenda de sfeer van Integrate kan overbrengen naar deze vernieuwde legendarische locatie ben ik vaste klant.

(Wanneer er meer nieuws bekend is over Integration zullen wij dit uiteraard melden!)



Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws