Report: Everybody in Off_Corso ging niet los

Partyscene Redactie | 5 februari 2003
headlinesOnze binnenkomst bij Off_Corso verliep extreem snel. Daar kan menig club nog een flink puntje aan zuigen! Of zou het dan toch een stille voorbode zijn van een rustige avond?
Dat dit een retorische vraag is, wist ik al voordat ik de vorige zin neerschreef. Want Everybody heeft als concept tijdens de voorgaande (spaarzame) edities een sterke naam neergezet. En ook dit jaar werd men qua line-up niet teleurgesteld.
Op het menu voor dinsdagnacht stonden o.a. Josh Wink en Darren Emerson.

Michel de Heij was de binnenkomer. Persoonlijk had ik hem samen met Josh Wink achter de progressive-dj's ingeschat, omdat zijn tempo van nature een stukje hoger ligt. Maar De Heij wist goed waar hij mee bezig was en liet alle vormen van gas geven achterwege.
Toen de hele club volgestroomd was begon voor Michel de Heij en Josh Wink het grote back2back-speelkwartier. Ook deze nacht leverde het fenomeen back2back weer een aantal leuke taferelen op. Wink die zijn eerste plaat maar niet gelijk krijgt en waar De Heij hem keihard om stond uit lachen. Hij werd echter snel teruggepakt want Michel's volgende plaat mocht slechts een tiental seconden van Wink doorlopen. Zo ging het geklooi maar door en de muziek kreeg door dit tegen elkaar op bieden een extra impuls.

Volgende dj was Darren Emerson, die voor mijn gevoel moeite had om het tempo dat Josh Wink solo had neergezet vast te houden. De omschakeling van techno naar progressive verliep erg netjes en dansbaar. Al snel waren de vernuftige danspasjes van de `proggie´s´ om je heen te spotten. In de chillout lag een groot deel van de mensen voor pampus, zoals echt loungen betaamt. Jammer dat er niets aan decoratie was gedaan, dat had de tamme sfeer misschien nog wat kunnen verhogen. In de grote zaal met Darren Emerson moesten we het doen met een zeil waar afwisselend twee beelden werden getoond. Darren was gelukkig beter bezig en had tot slot nog een paar Underworld klappers voor ons in de aanbieding. Altijd leuk als mensen hun eigen platen draaien en helemaal als het slotsalvo zonder `Born Slippy´ toe kan. Hulde! Organisator Sander Kleinenberg had toen nog twee uur om de club te verbouwen. Goede set, maar het wilde niet los. Er werd dan ook zonder laatste plaat precies om zes uur gestopt.
Waar het aan lag? Ik denk aan het publiek, want dezelfde dj´s kregen een paar uur later er het dak zonder moeite af voor de Amsterdamse stopera.

Tekst: Ruben Maase (rubenmaase@hotmail.com)

(toegevoegd:02-05-2003/16:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws