Schoonmaakkosten bedreigen voortbestaan Love Parade

Partyscene Redactie | 19 februari 2003
headlines



De toch al hoge schoonmaakkosten van de Love Parade in Berlijn zijn nog verder omhoog geschoten. Het voortbestaan van het megaspektakel, dat jaarlijks zo’n 1 miljoen mensen naar de Duitse hoofdstad trekt, komt daardoor in gevaar.

Het idee om toegang tot het evenement te betalen, is door hoofdorganisator Fabian Lenz resoluut van tafel geveegd. De organisatoren zijn nu op zoek naar sponsoren voor de editie van 2003 die gepland staat op 12 juli. Lenz meldt dat half maart een beslissing wordt genomen over de toekomst van de Love Parade.

De organisatie, die bijna elk jaar in de aanloop naar het evenement voor de rechter wordt gedaagd, zag eind vorig jaar bijna haar plannen bijna gedwarsboomd. Het dansevenement kwam toen in gevaar doordat een andere organisatie in het weekend van de Love Parade een demonstratie wilde houden in hetzelfde gebied. Dit werd opgelost door het voor derden niet meer mogelijk te maken om vergunningen voor demonstraties aan te vragen. De organisatie van de Love Parade kreeg eind 2002 de toezegging van de Berlijnse gemeente dat ze tot 2006 elk jaar in het tweede weekend van juli met de wagens door Tiergarten mochten trekken.

(toegevoegd:19-02-2003/13:41)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws