JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 10 augustus 2002
headlines


Let op de vele cd-compilaties die de komende tijd zullen verschijnen. Deze week verschenen o.a een driebubbelaar (incl. DVD) van Subliminal –‘Live @ Pacha’ en een dubbelaar van Defected- ‘Faith’.

Verder o.a. de lang verwachte G-Club- Pressure Cooker (Defected), Thick Dick – Insatiable (Sondos), Kaskade (Moezee), Synthique – Bubbles (Moody), Johan Bacto – Reason to Kill (Theory), Gaetano Parisio – Ritmatica (Conform), Sean Colt – Strictly Rulin’ (Bush) en releases op ondermeer Doubledown, Refunkt, Subliminal, Bluem, Alola, Soulfuric en Yoruba.

1- SLEEPERS – FISHBONE (JUNIOR)
Voor deze release zijn de populaire Dj’s Pete Heller en Smokin’ Joe samen de studio ingedoken, en dat mogen ze wat mij betreft vaker doen. Met name de Stylus Trouble mix maakt me erg blij. Funky Tech-house, met veel dubby effecten en een hypnotiserend synth-loopje. Voor de liefhebbers van een vette climax, staat er op de andere kant de original mix. Voor de grote clubvloeren!!

2- DIRTY TRIKZ – LET THE MUSIC TAKE CONTROL (RANSOM)
De mannen van Ransom/Dirty Trikz hebben zich gespecialiseerd in het up-daten van oude clubclassics.De nieuwste Dirty Trikz is een picture-disk (jaren ’80 gevoel). De sample waar het ditmaal om draait, is van The Nightwriters – ‘Let the music take control’. Een oude favoriet van mij. Om het geheel af te maken , zit er een Preacher-stem doorheen (beetje Eddie Amador). Vette Clubplaat!

3- MUSTAFA – SAMBANDO (ONDA UNDA)
De uit San Fransisco afkomstige Mustafa is in Nederland geen onbekende, hij is enkele maanden per jaar wel hier in Amsterdam te vinden. Op het nieuwe Ondaunda label komt hij met een drietal tracks, ‘Sambando’ een funky Latin tune, de Anthem remix en de diepe Tech-house track ‘I can’t see your face...’. Met name de laatste track is erg vet, ben benieuwd hoeveel jointjes Mustafa heeft gerookt tijdens deze productie...

4- VARIOUS – RELEASE YOURSELF (DEFECTED)
Naar aanleiding van de succesvolle, gelijknamige clubavond die Sanchez host op Ibiza, is er een driedubbelaar verschenen. Daarop 6 nieuwe nummers van artiesten als ATFC, Pillbox, Nika, Del Gado en Pure Orange. Qua stijlen varieert het van Tribal tot aan een cover van een oude Gary Numan tune, er zit voor iedereen wel wat tussen. Het kost een paar centen, maar dan heb je wel wat.

5- JOHN TEJADA – PLANES AND TRAINS (7TH CITY)
Op het 7th City label kwam de nieuwe John Tejada uit, een drietal tech-house nummers met behoorlijk wat jazzy invloeden. Mijn favoriet is ‘Planes and Trains’ , een track geproduceerd toen hij onderweg was van LA naar Berlijn, erg funky en met mooie keys. Ook de andere nummers zijn de moeite van het beluisteren waard.

(toegevoegd:08-10-2002/13:41)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws