Relaxed en gevarieerd uitgaan tijdens 'Trancendance'

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Rotterdam - Rotterdam is een nieuwe clubavond rijker: 'Trancendance'. Afgelopen donderdag 20 juni ging de eerste editie van deze avond van start. Cultuur, kunst, jong talent en muziek waren de ingredinten voor een futuristisch getinte avond. De avond was gevuld met dansvoorstellingen, voorgedragen pozie, exposities door middel van diaprojecties en een avond waar verschillende muziekstijlen naast elkaar gepresenteerd werden. Multicultureel Rotterdam was deze avond te vinden op de dansvloer van Off Corso. De muziek was net zo gevarieerd als het publiek. Trance en house, maar ook disco passeerden deze avond de revue. De avond werd aan elkaar gemixt door bekende DJ's als Marcello, Roog, Eric de Man & Rogier. Daartussen was er nog ruimte voor nieuwe jonge DJ talenten.
Iedere dansliefhebber kon wel een uurtje zijn hart ophalen. Een uur dansen op trance om later weer verder te gaan op discoachtige klanken. Zo werd de avond ook levendig en gevarieerd om op te dansen. Elke keer was het wel een verassing wat er zou volgen. De grote zaal in Off Corso, was gevuld met twee visual screens waar continu verschillende futuristisch getinte beelden werden geprojecteerd: de contouren van twee dansende vrouwen, een mix van getinte vlakken. De kunst kwam je al dansend tegemoet. Door de ruimte heen hingen ook posters met geschreven pozie. Teksten werden ook live voorgedragen op de muziek door een MC. Door de avond heen waren er ook verschillende performances. Tijdens deze dansvoorstellingen van ongeveer twintig minuten werden de dansers begeleid door een optredende DJ die hierbij een eigen mix presenteerde.
In het midden van de grote zaal werd het publiek met zo'n optreden verrast. Twee dansers gehuld met witte hoofdtooien en zwarte pakken gaven hun eigen dansvoorstelling weg. Het was voor Rotterdamse maatstaven een aparte avond waar het publiek veel gestimuleerd werd en veel aangeboden kreeg. Het publiek was relaxed, gevarieerd en leuk. Er was een goede relaxte sfeer. Zoiets van: 'het maakt niet echt uit hoe je eruit ziet'. Een meisje stond zelfs op blote voeten op de dansvloer te dansen omdat haar schoenen blijkbaar niet goed zaten. Behalve dansen heeft Off Corso ook een lounge gedeelte waar je rustig op banken kan zitten, drinken en bijpraten. In de lounge waren ook diaprojecties van een fotokunstenaar. De muziek was hier niet te hard zodat je ook echt kon praten. Zoek je een keer een andere uitgaansavond waar je gevarieerd uit wil gaan dan is Trancedance zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. Cultuur, kunst en dans zijn hier samen versmolten in n clubavond.
Voor meer info: www.trancendance.bic-productions.com of check: www.off-corso.nl.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws