Carnaval vieren met Tiesto in Breda

Partyscene Redactie | 2 december 2002
headlines

En dat resulteerde in een kleurrijk uitgedoste menigte in de binnenstad waar de hoempapa-muziek uit elk cafe schalde. Uit elk cafe? Nee, niet allemaal. Er zijn namelijk altijd nog legio inwoners die absoluut niet van carnavalsmuziek houden maar wel van feest (waaronder ondergetekende). De Miller Time speelde hier handig op in door een aantal goede DJ’s weg te zetten die alles behalve carnavalskrakers draaiden.

De opening van de avond was voor Roog. Met z’n lekkere groovy tunes wist hij het grotendeels kleurrijk verklede publiek warm te maken voor een heuse environmental-house-bubble die gecreëerd werd als tegenhanger van de Deurzakkers taferelen in de rest van het centrum van Breda. Roog werd gevolgd door Ardi, alias DJ Funkerman die de groovy tunes in een wat steviger jasje stak met zelfs een kleine uitstap naar techhouse. Funkerman is een van de resident DJ’s van de Spock, de Bredase club waar ook o.a. Tiesto en Montana meer bekendheid hebben gekregen. Wie weet wat de toekomst hem nog brengen zal.

Afsluiter van de avond was een knalset van Montana. Zijn lijfspreuk “Raw as I wanna be” heeft hij met dit optreden zeker waar gemaakt. De heerlijke funky house sneltrein die de gehele set door in beweging was bevatte een paar sure-bets van Montana zoals “Mand over Board” van Bjorn Svinn en de techno klassieker Electric Deluxe van Speedy J. Montana was duidelijk in z’n element want hij toverde er lustig op los achter de draaitafels. Met verrassende, en technisch moeilijke overgangen waarbij ook hip hop en breakbeat niet geschuwd werden mag gezegd worden dat Montana zichzelf in deze thuiswedstrijd weer heeft overtroffen.

Het publiek ging goed los en de stemming zat er goed in, inclusief de beroemde handjes in de lucht. Tijs (Tiesto) was er ook maar stond dit keer aan de andere kant van de draaitafels temidden van het dansende publiek. De losbandigheid en opgetogen stemming van de carnavalsgeest, gecombineerd met lekkere dance muziek is een gouden combinatie voor een feest.

Als dit voortaan de definitie van carnaval zou zijn, dan teken ik ervoor…

Tekst: Geoffrey Davies

(toegevoegd:12-02-2002/13:09)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws