Partyreport: Oud Hollands ACID Feest @ Paradiso

Partyscene Redactie | 6 mei 2001
headlines



Oei wat stond de Paradiso zondag nacht op haar grondvesten te schudden. Een totaal uitverkochte zaal van elf tot over vijven aan het dampen. Het was zo druk dat ze het zelfs in de Paradiso bij de bar niet aan konden. Gelukkig was er voldoende water bij de DJ's die als ik er nu aan denk, me weer kippenvel geven. Het was geen muziek die ze lieten horen maar echte liefde.
De eerste DJ, draaide een geweldige set van old skool ACID niet zo snel, wel zo diep. Een prachtige combinatie van disco, hip-hop acid waar bij het geluid van de TB-303 natuurlijk de boventoon voerde. Een geluid dat jammer genoeg niet terug kwam in de set van Joost van Bellen of van Dimitri from Amsterdam. Maar deze jongens wisten gelukkig nog wel hoe je een feestje moest bouwen.


Eigelijk is het helemaal niet zo moeilijk, je zorgt voor een volle zaal, blaas deze dicht met rook en zet de stroboscoop aan. Zorg dat Sinterklaas en Pietebaas aanwezig zijn, zet een levensgrote Pil, die de menigte van zich af moest schudden om maar niet opgegeten te worden, op een podium. Nog een paar van die grote ventilatoren erbij, het lucht alarm aan en iedereen vliegt tegen het dak. En dat niet 1x, maar 6x per uur. Waarom zijn niet alle feestjes zo? Toen ik even op het balkon stond uit te blazen was het heerlijk om de koele druppels in je nek te voelen vallen die van het plafond naar beneden rolde. Even later veranderde de zaal in een grote licht zee en volledig gevuld met zilveren snippers die als acid rain naar beneden dwarrelden.


Was het de niet RoXY die het eens binnen liet sneeuwen? Ja, de RoXY... Was dit een RoXY reunie? Ik dacht het wel! Het familie gevoel was er in ieder geval want na de licht zee werd de zaal weer vol geblazen met rook, ging het licht uit en veranderde de zaal in een dansende massa op weg naar de volgende planeet. Het heeft even geduurd maar nu is het voor iedereen duidelijk dat de analoge elektronische muziek van toen beter danst dan de digitale van nu.

Pieter Hoogland

(toegevoegd:06-05-2001/11:53)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws