David Gravell: 'Door de steun van Armada Music, krijg ik de mogelijkheid om te doen wat ik wil doen op muziekgebied'

Eveline Meijer | 20 oktober 2015
interviews


Een tijdje geleden hebben wij al de gelegenheid gekregen David Gravell voor te stellen aan het publiek in Clublife Magazine. Dit hoefde we hem niet te vertellen, want hij was apetrots om te vermelden dat hij toen in het tijdschrift stond. ‘Ik weet nog van de vorige keer dat jullie mij die vette koptelefoon hadden gegeven.’ Hij is ons in ieder geval niet vergeten en wij zijn ook heel erg benieuwd hoe het nu met hem gaat. Wij spraken hem snel voor de opening van Armada Captivating in de Undercurrent.

Het is al even geleden dat wij jou gesproken hebben en er is een de tussentijd veel gebeurd in jouw carrière. Wij zijn ontzettend benieuwd hoe het met je gaat!

‘Ja, met mij gaat het goed. Zowel persoonlijk als zakelijk, zeg maar. Ik krijg enorm veel steun van Armada’s kant. Ik krijg de mogelijkheid om te doen wat ik wil doen op muziekgebied en daar ben ik heel blij mee. Waar ik mij momenteel veel mee bezig hou, zijn de samenwerkingen met de singer/songwriters. Ik doe eigenlijk heel veel projecten op de manier waarop ik die zelf wil doen. Dat zijn dan meer de clubplaten in dat rijtje, zoals de vocale platen. Nu ben ik ook met artiesten bezig die meer verstand hebben van de radio. Ik heb vorige week met Eller van Buuren gezeten en toen hebben we ideeën uitgewisseld. Ik heb hem ontmoet in Taiwan en daar hebben wij dit mogen uitproberen, zoals iets extra’s voor de show. Zo hebben wij contact gehouden en daar volgt nu een samenwerking. Zo had ik een heel vet idee en ik denk dat hij daar echt geschikt voor is. Je moet dan in de richting van dance en akoestisch samengevoegd en gecombineerd denken. Een soort Coldplay, maar dan in een jasje van mij. Ik ben van het nieuwe dingen bedenken en uitvoeren. Zo blijf ik groeien.

https://www.youtube.com/lvBbYNEkDnE

Vorig jaar gaf je aan dat je graag een samenwerking zou willen met Mark Sixma en Andrew Rayel. Deze beide heren staan vanavond ook op mainstage. Hoe is dat?

‘Supervet. Ik heb al een aantal shows met ze mogen doen op ASOT en Armada Night. Met Andrew zijn we al een beetje heen en weer aan het contacten en hopelijk komt daar snel een plaat uit. Mark en ik hebben het er wel over gehad, dus misschien komt dit er ook nog aan.’


Hoe is het om als Nederlander op het Amsterdam Dance Event te staan met Armada? Is het denk je anders voor buitenlandse dj's die hier komen?

‘Ik denk dat het voor Nederlanders een soort thuiswedstrijd is. Ik denk dat iedereen elkaar ook net even wat beter kent. Wat ik vooral ook zie, is dat iedereen op zoek is naar hetzelfde. Iedereen deelt diezelfde passie en kan dat dus ook uitdragen. Dat is ook de vibe rondom ADE. Toch is dit pas sinds een paar jaar, heb ik het idee. Een paar jaar terug wisten weinig mensen van ADE. Nu hebben ze dit goed opgepakt door het hier en daar wat commerciëler te maken met bijvoorbeeld het Amsterdam Music Festival. Hierdoor is het minder underground. En het loopt heel goed, maar ik hoop dat het niet te commercieel wordt. Voor een deel van de groep is het heel relaxed en heel toegankelijk, terwijl je voor het grote deel het alternatieve wel behoudt. Ik ken ADE van techno en daar ging ik zo'n zes jaar geleden altijd heen. Nu is het een hele happening.’

https://www.youtube.com/HM5Br3KkrMI

En dit jaar sta je er zelf met je Armada-collega’s. Heb je er een beetje zin in?

‘Ja, heel erg. Vorig jaar kon ik er niet bij zijn en nu wel, dus dat is heel tof. Ik ben heel blij dat ik hier onderdeel van uit mag maken in de Mainroom. Ik heb hele toffe dingen voorbereid, waarvan de helft nieuw is dus ben benieuwd hoe dat uitpakt’.

En wat draaide hij lekker. Een paar heerlijke meezingers gecombineerd met de echte gouwe ouwe, maar ook wat nieuw werk. Dit viel goed in de smaak bij het gevarieerde publiek deze avond. Dat beloofd erg veel goeds voor zijn nieuwe projecten. Vooral de samenwerking met hem en Eller van Buuren heeft ons nieuwsgierig gemaakt. Wij houden hem in de gaten, want dit gaat een grote worden!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws