Shape interview: Tony Cha Cha

redactie | 3 april 2009
interviews

Shape @ Escape is dé wekelijkse party om op zondagavond je weekend in stijl af te sluiten. Vanaf februari is deze feestelijke afsluiting ook nog eens extra voordelig voor studenten: op vertoning van je studentenkaart of OV jaarkaart heb je namelijk gratis entree! Zo kan je in deze woelige tijden van crisis, dalende koersen en omvallende banken toch nog even alle ellende vergeten door keihard te dansen, te juichen en te springen op de dansvloer van Escape met resident dj's Quintino, Frederik Abas, Sidney Samson, Jean en Tony Cha Cha!

Tijd om deze dj’s een te spreken over hun eigen studententijd. Deze week Tony Cha Cha die elke eerste en derde zondag van de maand bij Shape draait samen met Frederik Abas.

Tekst: Frank Böhm

Hoe gaat het met je?

Jaah flex! De lente komt er heel klein beetje aan he...

Waar ben je allemaal mee bezig op dit moment?

Mijn nieuwe label Cubical! Eerste release is af (Get on the Floor), die ik samen met Sidney Samson heb gemaakt. En nu druk aan het pingelen om de tweede release af te maken.

Shape @ Escape

Waar staat Shape voor volgens jou?

Shape is het antwoord op de vraag naar leuk uitgaan op zondag. Niet alleen Amsterdammers maar we trekken ook Shiny HAppy PEople van buiten de hoofdstad!

Wat maakt clubben op zondag in jouw ogen speciaal?

Persoonlijk vind ik zondag de leukste dag om uit te gaan, je hebt niet die rush van zaterdag en het publiek is als soort van 'voorgeselecteerd' haha!

Waarom moet iedereen Shape komen checken?

Uiteraard is de muziek de belangrijkste reden! Sidney Samson, Jean, Quintino, Frederik Abas en ik zijn verantwoordelijk, dus kom maar!

Tony Cha Cha

Merk je wat van de crisis, neemt het aantal boekingen af?

Januari en februari waren voor mij beter dan dezelfde maanden in 2008 maar je merkt het in het algemeen wel. Maar naast de algemene crisis van nu, was er natuurlijk wel een tijd van regulatie te verwachten in de dancescene.

Vertel eens wat over je eigen studententijd, leuke party anekdotes?

Heel lang heb ik niet gestudeerd, eerste jaar economie aan de UvA was boeiend maar de muziek heeft het toch gewonnen! Ik vind studentenfeesten nog altijd erg leuk om te draaien, en dan niet de gala's maar meer van die smerige underground shizzle.

Welke vijf platen ga je de komende tijd zeker draaien bij Shape?

Sidney Samson &  Tony Cha Cha - Emporium

Diplo & Laidback Luke - Hey!

Sono - Keep Control  (Fedde Le Grand remix)

Funkin Matt - No More Lies

Tyree Cooper & The Cookie Monsterz - Hiphousin' (Kid Massive dub)

Tenslotte, welke plannen heb je voor de rest van 2009?

Ik heb vooral veel zin in de festivals en buitenlandse trips die eraan komen, en dan is het fijn om weer terug te keren naar de basis in dé club van je hometown.

www.escape.nl
www.tonychacha.nlTony Cha Cha @ Stavanger Norway

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws