Interview met Roog & Frederik Abas

redactie | 13 maart 2009
interviews

Op vrijdag 13 augustus 2004 overleed een bijgelovige Roemeen, die deze dag de deur niet uit wilde om het ongeluk te ontlopen. Hij dacht veilig thuis te blijven, maar werd toch door het ongeluk getart: artsen van de EHBO verklaarden dat de man was gestoken door een wesp van een in Roemenië zeldzame soort, waarvan de steek uiterst giftig is.

Gelukkig kan jij op vrijdag 13 maart wel een veilig heenkomen vinden. En wel bij Panic Room, in de Amsterdamse club Escape. Dit is een nieuwe, veilige en terugkerende clubavond waar dé twee househelden van Nederland, Erick E en Roog, vrij spel hebben. Erick E en Roog hebben op uitnodiging van Frederik Abas na de succesvolle kick-off op vrijdag 12 december opnieuw de dansvloer voor zichzelf en kunnen draaien wat ze het liefst willen en waar ze zelf ook het meest van houden: deep, down & dirty house. Geen paniek dus, kom schuilen bij Panic Room! Partyscene sprak residents Roog en Frederik Abas.
Panic Room
Tekst: Frank  Böhm

Roog, hoe gaat het met je?

Prima, dank u!

Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?

Eh, een korte opsomming? Met het voorbereiden van een artiesten album van Housequake (dus alleen maar eigen nummers), met het plannen van de nieuwe Housequake tour voor aankomend jaar. We gaan op 23 mei ons eerste grote concert doen van dit jaar op Aquabest bij Eindhoven. De rest van de tour data kun je vinden op www.housequake.nl. Daarnaast zijn we met Hardsoul verder met de ‘live’ tour omdat die vorig jaar erg succesvol was. Op ons Hardsoul Pressings label komt deze maand de eerste Dutch talent EP uit. We proberen daarmee nieuw producers talent uit Nederland internationaal een duw in de goede richting te geven. Met mijn boekingskantoor Beyond Bookings proberen we nieuw talent aan ons te binden en hopen we dat de crisis die nu ook in feestland is neer gestreken, niet te lang gaat duren. Met mijn nieuwe bedrijf Socialite produceren we feestjes zoals Defected in the House en House Republica. En dan heb ik het nog niet gehad over mijn verhuizing vorige week haha! 

Hecht je waarde aan ongeluksdag vrijdag de 13e?

Nee!

Wat kan men verwachten aanstaande vrijdag bij Panic Room?

Er gebeurt op dit moment erg weinig op de vrijdagen in de stad dus we hopen dat er, net als de vorige editie, weer leuke mensen op af komen.

Wat maakt Panic Room met jullie drie dj’s speciaal?

Het leuke is dat er maar drie dj’s zijn die de avond vullen, in tegenstelling tot de meeste feesten waar iedereen een uurtje mag draaien. Hier krijg je een ‘ouderwetsch’ opgebouwde avond. Met Frederik die de mensen lekker warm draait, daarna ga ik een beetje meer energie de zaal in sturen. Erick zal het geheel energiek afronden.

Roog & Erick E

Welke vijf tracks ga je zeker draaien?

Nog geen idee..;-)

Roog, verklaar de synergie tussen jou en Erick eens.

Oeh, moeilijke vraag zeg! Als ik samen met hem draai weet ik dat ik blind op hem kan vertrouwen. De man heeft zo veel ervaring. Dat geeft mij weer de rust zodat ik meer van het optreden kan genieten dan als ik in mijn éénje draai. Daarnaast vind ik hem natuurlijk een heel fijn mens, dus dat helpt misschien ook wel mee haha!

Wat vind je van de Nederlandse dancescene in vergelijking met het buitenland?

Zoals ik al vaak heb aangegeven: Nederland heeft de beste dj’s en producers van de planeet. In Nederland kun je iedere week de hele wereld top horen draaien en dat heeft de Nederlander nogal verwend gemaakt. Als toeristen hier heen komen weten ze niet wat hen overkomt, zo veel goede feesten op zo’n klein stukje land!

Frederik, hoe gaat het met je?

Mag niet klagen, vooralsnog gaat het erg goed! Twee weken geleden gedraaid op Madhouse in Ahoy, was een erg goed feestje!

Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?

Op dit moment veel aan het draaien. Mijn boekingen voor het buitenland gaan erg goed, 17 boekingen tot en met eind september: Frankfurt, Rome, Milaan, New York, Praag, Madrid, Kreta, Dubai, Ibiza, Los Angeles, Antwerpen en Egypte in Sharm el Sheik. Kortom veel reizen!
Frederik Abas
Hecht je waarde aan ongeluksdag vrijdag de 13e?

Nee, daar hecht ik totaal geen waarde aan.

Wat kan men verwachten aanstaande vrijdag bij Panic Room?

Goed publiek, goeie muziek, kortom alle ingrediënten voor een geslaagd feestje!

Wat maakt Panic Room met jullie drie dj’s speciaal?

In de grote lijnen komen onze muziekstijlen behoorlijk overeen. Roog iets vocaler, Erick iets meer club en ik een mix tussen commerciële sound en af en toe wat meer de diepte in. Kortom volgens mij een goede aanvulling op elkaar.

Welke vijf tracks ga je zeker draaien?

David Guetta - Everytime we touch (Inpetto mix), Gregor Salto - Morning drums, Sil - Dirty Windows (Chocolate Puma mix), F-Man – Abstrack, Prok & Fitch – Star.

Tenslotte, wat vind jij van de Nederlandse dancescene in vergelijking met het buitenland?

De buitenlandse dance scene is vaak enthousiaster dan de Nederlandse met uitzonderingen daar gelaten. Het Nederlandse publiek is verwend geraakt met zo veel feestjes en dj’s.   

Panic Room – Vrij spel op vrijdag de dertiende

Vrijdag 13 maart 2009

23.00 – 05.00

Escape Venue, Amsterdam

Erick E, Roog, Frederik Abas, mc Gee

Voorverkoop 16,- op www.escape.nl

Deurverkoop: 16,-

www.escape.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws