Ingmar Hugen over de allerlaatste Dub Infusions

Partyscene Redactie | 6 oktober 2011
interviews

“Ik pionier gewoon graag”

Op zaterdag 8 oktober neemt de Utrechtse Tivoli afscheid van één van de pareltjes uit de programmering. Nog één keer zullen de speakers in De Helling ontploffen, tijdens de laatste editie van Dub Infusions. Organisator Ingmar Hugen van Planet KL vertelt waarom de stekker eruit gaat.

 

Ingmar HugenTekst: Susanne Woning

Waarom stop je met Dub Infusions?

Ingmar: “Ik heb Dub Infusions zes jaar lang met veel plezier georganiseerd. Het was echt pionieren, met wisselend succes. Soms stond de dansvloer helemaal vol en op andere momenten bleef de zaal angstvallig leeg. Ik vond het altijd leuk om artiesten voor de eerste keer naar Nederland te halen en dat waren meestal ook de mensen die op mijn persoonlijke verlanglijstje stonden. Qua muziek kon en mocht alles op dat moment binnen de dubstep.

Maar de koek is toch een beetje op. Vanaf 2008 werd een deel van de dubstep steeds harder, bijna metal-achtig. Het andere deel beweegt zich steeds meer richting techno. Daar is niets mis mee, maar het progressieve element is er voor mij vanaf. Ik krijg wel eens te horen dat het dom is om met Dub Infusions te stoppen, nu dubstep zelfs bij het mainstream-publiek steeds bekender wordt. Maar het organiseren van deze avond was een hobby, waar ik mijn ziel en zaligheid in stopte. Dubstep staat inmiddels op de kaart, de missie van Dub Infusions is daarmee volbracht en mijn verlanglijstje is leeg. Al is het met pijn in het hart; het is tijd om ermee te stoppen.”

Flyer van de laatste Dub Infusions.Wat was voor jou het absolute hoogtepunt van Dub Infusions?

Ingmar:De gig van Benga in januari 2008. Zijn debuutalbum was nog niet uit, maar zijn naam gonsde al wel door de scene. Het was de eerste keer dat we compleet uitverkocht waren en hij draaide de sterren van de hemel. Ik heb hem daarna ook nooit meer zo goed horen draaien.”

Kunnen de liefhebbers van dubstep in Utrecht en omstreken nu nog ergens terecht?

Ingmar: “Ja hoor, bij Whop! Dat is de andere vaste dubstepavond van Tivoli. Ik blijf betrokken bij de programmering van die avond. En het logische vervolg op Dub Infusions is voor mij Swipe, een avond die ik sinds 2010 organiseer in Tivoli De Helling. De programmering van Swipe loopt uiteen van glitchhop, dubstep, idm, cosmic funk, techno, arsenicum breaks tot keta beats. Alle genres kunnen voorbijkomen, zo lang het maar een eigenzinnige, innovatieve insteek heeft."

Wat kunnen we zaterdag verwachten op de slotavond?

Ingmar: “Het wordt een feestje voor iedereen, met mensen van het eerste uur. De Britse dj/producer Vivek heb ik bijvoorbeeld ooit als eerste naar Nederland gehaald en hij wou op de laatste editie graag weer van de partij zijn. En samen met Gomes (Oi) en Nicon (Subway), die ook komen draaien, hebben we in 2006 aan de wieg van dubstep in Nederland gestaan. Het wordt dus een mooie afsluiter. We gaan nog één keer ongelofelijk hard knallen.”

Welke track geeft de sfeer van al die jaren Dub Infusions het best weer?

Ingmar: “Heel moeilijk om een keuze te maken, maar dan ga ik toch voor Digital Mystikz’s ‘Anti War Dub’."

   

Website Planet KL

Meer over de laatste editie van Dub Infusions

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws