Terugblikken met Marsel van der Wielen

Partyscene Redactie | 4 december 2008
interviews

‘De club is dood, leven de club!’

Marsel van der Wielen

Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent dat we deze maand, samen met een aantal prominenten uit de vaderlandse dancescene, gaan terugblikken op 2008 en vooruitkijken naar 2009. Dj’s/producers, collega-journalisten, platenbazen en organisatoren: allen zullen hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar met ons delen. Dit keer met Peel Seamus aka Marsel van der Wielen van Delsin Records.

Muzikaal hoogtepunt: “Dat waren er velen! De herstart van het Delsin sublabel Ann Aimee met de prachtige hoezen van Delta en nieuwe talenten als James Kumo en Delta Funktionen, het grote en zeer verdiende succes van Newworldaquarium's album, de reeks Planets Delsin in 11, de niet te stoppen ontwikkeling van kwaliteitsmuziek door albums van Shed, Flying Lotus, 2562 e.a. en labels als Styrax, Objektivity, Hyperdub, Prime Numbers, Mojuba en Ostgut Ton, de start van de Delsin classics series samen met mijn makker Ronny, de Delsin releases van Rolando en Steve Rachmad, alle positieve feedback op eindelijk weer een eigen track die uitkwam. Kortom het was een goed jaar!”

Muzikaal dieptepunt: “Garbage rules the world! Dat is al tijden zo, maar op Beatport hoor ik continue dezelfde steriele meuk. Afgrijselijk. De vluchtigheid in de muziekindustrie lijkt met het internet nog groter te worden.' Ook het Nederlandse festivalaanbod vond ik zeer bedroevend: te weinig van elkaar onderscheidend, de eenheidsworst regeert. Daarnaast de afnemende vinylmarkt en de faillissementen van distributeurs Neuton en Cisco. Ook de sluiting van 11, al is dat meer weemoed, en geldt daarvoor wellicht het spreekwoord ‘De club is dood, leven de club!’”

Aanstormend talent: "Delta Funktionen".

Beste feest van het afgelopen jaar:

"In feestelijk opzicht was 2008 een erg goed jaar. Internationaal: Planet Delsin in de Rex Club met Quince Live, Sterac aka Steve Rachmad en ikzelf - allen in topvorm, topgeluid, toppubliek.

Nationaal: alle Planets Delsin in 11, met name die met Laurent Garnier, en ook de Benny Rodrigues invites Delsin in Rotterdam begin dit jaar was zeer gezellig en dus geslaagd. Naast deze zelfbevlekking zeer zeker ook de laatste 11 dagen in 11, en dan met name de Rush Hour avond met Theo Parrish & Carl Craig, en de laatste Ratio? met Marsel redKerri Chandler. En niet onvermeld mogen blijven de Dekmantel-feesten in Studio 80. Deze waren stuk voor stuk zeer goed te pruimen!"

Voldeed 2008 aan je verwachtingen?

"Ik weet niet meer wat m'n verwachtingen waren, maar nu ik het zo overzie, kan ik muzikaal terugkijken op een zeer goed en mooi jaar. Ben enkel vergeten op vakantie te gaan."

Wat moet er beter in 2009?

"Niet zozeer beter, we gaan er gewoon een mooi jaar van maken. In het voorjaar komt er een prachtige Delsin dubbel cd compilatie uit, met een overzicht van het beste van de afgelopen drie jaar, en daaraan vastgeknoopt de Planet Delsin-tour in o.m. Fabric en andere plekken zoals hopelijk een kleine tour in Japan. Daarnaast wordt de Delsin-site omgebouwd naar nog meer een community-achtige site, met daarop de complete Delsin en aanverwante labelcatalogus, meer interactiemogelijkheden en dj en live-sets van artiesten. En ben bijna klaar met een eigen EP. De eerste sinds vier jaar. Het werd potjandikkie tijd!"

De beste releases van 2008:

Singles

Redshape - Blood Into Dust
Sterac - Rond Bot EP
Kerri Chandler - Kong
Laurent Garnier - Back To My Roots EP
Soundstream  - Live goes on
Various - 3x Prime Number EPs
Fabrice Lig - Purple Raw EP
Martyn - Natural Selection
Sebastien San - Rising Sun
Ben Klock - October
Dennis Ferrer - A Black Man In Space
Don Williams - Detroit Red EP
Kink & Neville Watson - Inside Out
Omar-S - Psychotic Photosynthesis

Albums

Flying Lotus - Los Angeles
Newworldaquarium - The Dead Bears
Kerri Chandler - Computer Games*
Shed - Shedding The Past
2562 - Aerial
James Pants - Welcome
Carl Craig - Sessions
Kenny Larkin - Keys, Strings, Tambourines
Syclops - I've Got My Eye On You

Delsin Records

Terugblikken met Rocco Veenboer (Monumental/ Awakenings)

Terugblikken met Adriaan Muts (Full Spectrum/ Patronaat)

Terugblikken met Quince

Terugblikken met Thomas Martojo

Terugblikken met Joachim Marijnen

Terugblikken met Shirazi

Terugblikken met Darko Esser

Terugblikken met Steven P & Khalil

Terugblikken met Steve Rachmad

Terugblikken met Nuno dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws