5 vragen aan Ron Wood en Andre Dadi

Partyscene Redactie | 7 februari 2008
interviews

‘Teveel mannen op een feest geeft een parenclub-gevoel’

De Rotterdamse Funk Me party’s zijn een van de buitenbeentjes in het eenzijdige Rotterdamse partyaanbod van vandaag de dag.

De Funk Me party’s zijn een van de buitenbeentjes in het eenzijdige Rotterdamse partyaanbod van vandaag de dag. De kleine funkparty’s begonnen in het ondertussen verdwenen Club Waas en zijn nu verhuisd naar Exit. De muziekstijl is niet nieuw, maar blijkt nog steeds of misschien juist opnieuw veel jonge mensen aan te spreken. Aanstaande zaterdag is de zestiende editie van dit Funkfeestje. Resident dj’s en organisatoren Ron Wood en André Dadi aan het woord. “In Rotterdam wordt momenteel niet veel funk gedraaid.”

Het ultieme Funk Me gevoel ontstaat wanneer het publiek, geholpen door goede muziek en een kleine hoeveelheid alcohol, volledig losgaat, zodat elke plaat feest is

Wat is je ultieme Funk Me-gevoel?

André: “Het ultieme Funk Me gevoel ontstaat wanneer het publiek, geholpen door goede muziek en een kleine hoeveelheid alcohol, volledig losgaat, zodat elke plaat feest is. Wat ik bedoel is wanneer je als dj kan doen wat je zelf wilt en het publiek daar met volle teugen van geniet.”

Hoe lang gaan de Funk Me-feesten al mee en hoe voorkom je dat de sleur er in komt?

André: “We zijn in 2004 begonnen, dus dat is vier jaar. Volgend jaar vieren we ons Funk Me lustrum, goed te combineren met 25 jaar DJ Dadi. Dat jaar vier ik mijn jubileum als DJ. We hoeven er niet veel aan te doen om de sleur te voorkomen, want in Rotterdam wordt momenteel niet veel funk gedraaid. Iedereen is blij als ze weer eens kunnen funken.”

Wat heeft Funk Me wel wat andere feestjes niet hebben?

Ron: “Absoluut de sfeer! Zelfs een bezoeker die meer houdt van een house-latin beatje zal dit beamen. Vandaar dat een groot gedeelte van het publiek uit vrouwen bestaat. Teveel mannen op een feest geeft me altijd een parenclub-gevoel (niet dat ik daar ooit geweest ben hoor). En onze promotor FF Erik natuurlijk, altijd enthousiast en positief. Dat is een prima balans met de twee oudjes die alles wel denken te weten.”

Kan het Rotterdamse partyklimaat jullie anno 2008 nog bekoren?

André: “Nee, na het verdwijnen van Club Waas is het slecht gesteld met de vertegenwoordiging van de funky en jazzy sounds in Rotterdam. LooseFit, iedere eerste vrijdag van de maand in Rotown, is aan te bevelen, evenals Club Groucho van Miss Delicious en Don Point in Dizzy. Misschien dat Thelonious en Lucky Dubz met hun na het verdwijnen van Club Waas is het slecht gesteld met de vertegenwoordiging van de funky en jazzy sounds in RotterdamStrange Fruit nog eens een keer iets gaan doen, maar voorlopig is het vrij stil rond hen. Da Circle Of Sole en Connected lijken de handdoek in de ring gegooid te hebben. Dat is ook een groot gemis voor de Rotterdamse partyscene.”

Hoe zien jullie de toekomst? Zal er misschien ooit een Funk Me Festival komen? Bijvoorbeeld midden in de zomer in het Vroesenpark of Kralingse Bos?

Ron: “Er zijn al goede contacten met Ahoy, de Kuip en de Heineken Music Hall, dus wie weet. Als dat lukt, lijkt het ons een leuk idee om daarna een Funk Me White Edition in de Arena te doen. Waar iedereen in het wit gekleed komt. En misschien ook nog een Black Edition. We kijken wel.”

Funk Me vindt zaterdag plaats in de Rotterdamse Exit. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Sister Moon op de Nieuwe Binnenweg en/of aan de deur.

Ron Wood

André Dadi

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws