Luke vs. Marnix

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Doe mij maar een poolparty ergens in Miami



Marnix en Luke zoeken alvast wat platen uit voor zondag

Zondag mogen we eindelijk weer naar het strand. Elements Beach, aan de kust bij 's Gravenzande, is dan het toneel voor de eerste editie in 2006 van Love2Party's befaamde strandfeest reeks. Aan o.a. Marnix en Laidback Luke de eer om ons strandseizoen te openen. Wat ze ons zullen laten horen? Luke: "Ik hoop dat we de boel weer op z'n kop kunnen zetten zoals een paar jaar geleden tijdens Love2party op Soulbeach."

Wat kunnen we verwachten op Love2Party's eerste strandfeest van het seizoen?
Marnix: Strandfeestmuziek haha. We gaan zeker een feest bouwen met de beste shit van dit moment.
Luke: Ik hoop dat we de boel weer op z'n kop kunnen zetten zoals een paar jaar geleden tijdens Love2party op Soulbeach.

Wat is je meest gedenkwaardige strandgig tot nu toe?
Marnix: Ik begon 11 jaar geleden strandfeesten te organiseren op Woodstock te Bloemendaal. Een van de eerste heette Sanddance "The summer of love reunion". Ik organiseerde dit samen met Dj Tommy. Dit was echt een topfeest. Alles klopte. Het weer, de zonsondergang, trommels, sterretjes, sfeer, muziek, vrouwen, mensen, personeel, Woodstock-eigenaren, alles was top. Daarna hebben er velen Sanddances gevolgd en die zijn later geintegreerd in Beachbob (RIP)
Luke: Hoewel het geen echte strandgig was, moet ik gelijk denken aan die zondag op Soulbeach een paar jaar geleden. Het was totaal geen strandweer. Het regende en stormde zelfs. Ik kreeg zelfs een telefoontje van Love2party of ik nog wel wilde komen! Ik moest gelijk aan de paar verzopen mensen denken, die misschien wel de regen zouden trotseren voor het feestje. Natuurlijk wilde ik nog wel komen! Verzopen kwam ook ik dus binnen. Buiten was dicht en niet te doen, binnen was het warm, gezellig en droog. Het viel me gelijk op dat de vibe erg goed was. Uiteindelijk heb ik erg fijn staan draaien en het publiek deed me denken aan het publiek uit de begindagen van house. Enthousiasme alom! (Geen azijnpisser te bekennen haha). Op Roskilde festival na, het feest van dat jaar!

Hoe ziet jouw ideale strandfeest eruit?
Marnix: Bahia-Brasil. Vanwege het topklimaat en de vriendelijkste mensen en natuurlijk de mooie vrouwen. Line-up: Tiefschwartz, Sebastien Leger, Eric Prydz, wat Nederlandse dj vrienden en ik. Verder een heel vliegtuig met mijn beste vrienden en vriendinnen.
Luke: Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet eens van strand hou. Teveel zand man, gaat overal tussen zitten enzo. Het zoute water trek ik ook niet. Doe mij dan maar een poolparty ergens in Miami of op een villa in Ibiza. Met de DJ collega's waar ik het beste mee op kan schieten en het Love2party Soulbeach publiek van een paar jaar geleden.

Beschrijf Marnix/Laidback Luke in vijf woorden.
Marnix: Krachtig, verrassend, diep, feest, beest.
Luke: Sociaal, gepasioneerd, echt, baas, trouw.



Laidback Luke

Wat zijn de verschillen tussen jullie?
Marnix: Om te beginnen ben ik erg druk met het organiseren van feesten waardoor er niet veel tijd overblijft om te produceren. Bij Luke ligt de nadruk op produceren. Verder ben ik in vergelijking met Luke nogal een losbol, Luke heeft een gezin en een meer geregeld leven denk ik. Qua draaien denk ik dat we veel overlappingen hebben. Alleen neigt Luke wat meer naar de popkant en ik meer naar de underground-zijde.
Luke: Ik vind mezelf niet sociaal genoeg. Marnix vraagt altijd: 'Hoe gaat het met je kids?'. En: 'Doe je vrouw de groeten van me'. Achteraf realiseer ik me dan altijd dat ik weer niet gevraagd heb hoe het met zijn vriendin gaat. Ook het hele Loveland gebeuren is iets wat ik niet zou kunnen. Ik ben heel erg met het produceren en DJen bezig en zou niet weten hoe ik ook nog evenementen en mijn eigen organisatie (met mensen die onder je werken) zou moeten runnen.

Wat zijn de krenten uit de pap voor jullie deze zomer?
Marnix: Alle FIRE! Avonden (hier kan iedereen helemaal zijn eigen ding doen), Dancevalley, Loveland Festival.
Luke: Een aantal krenten heb ik al gedaan zoals Curacao en Aruba, Free Your Mind festival, Stealth in de Pacha Ibiza en afgelopen weekend de grote zaal in de Ministry Of Sound in London. Ik kijk uit naar Mysteryland, waar ik in Roger Sanchez' Release Yourself tent sta. Draaien met Chuckie op Starbeach in Kreta. Veel Gloss feestjes, LOS feestjes op het strand en ook de Fire! gigs bij Marnix. Ik vind draaien nog steeds te gek en eigenlijk kijk ik elke week weer uit naar m'n draaibeurten in het weekend.

Wat doe je momenteel naast het draaien?
Marnix: Te veel. Organiseren (Loveland: FIRE!, T-Dansant), Produceren (Mijn muziek kwam tot nu toe uit op Loveland Recordings, Azuli, Armada's Fame), Label Managen (Loveland Recordings), Studio eigenaar (Loveland studio samen met Georgio Schultz). Word al moe van het opschrijven.
Luke: VEEEL produceren. Ik ben echt in een tweede jeugd qua produceren. Ik maak de tracks veel sneller dan voorheen en ze klinken niet normaal dik! Op het moment ben ik met een release bezig voor Roger Sanchez' label Stealth. Dit jaar is het weer voor het eerst, sinds een jaar of 4, dat ik internationaal weer platen ga releasen. Binnenkort komt mijn samenwerking met Steve Angello 'Otherwize Then' uit. Daarna een solo release van mij op zijn label Size. Mijn Ghostbusters bootleg gaat ook binnenkort uitkomen op het Zwitserse label Global. Daarop zal Princess Superstar meedoen op vocals. Op het moment circuleert er ook een Yazoo bootleg van mij die het erg goed doet op de vloer.



Marnix

Wat is je top-10 favoriete strandplaten?
Marnix: Jezus wat een vraag. Daarvoor moet ik echt al mijn platen door gaan zoeken; dat is niet te doen. Wat zo in me opkomt, Mojo - Lady, Stardust, Promised Land, en nog wat mooie vocalen en platen met piano rifs.
Luke: 'Terug naar de kust', 'Strand', 'Naar de zee', 'Schelpen op het strand'. Flauw ;-)

ik ga naar Love2Party @ Elements Beach en ik neem mee?
Marnix: Ik neem mee: Goed humeur, dansschoenen, leuke vrienden en een heleboel alcohol, hahaha.
Luke: Een goeie vibe en genoeg plaatjes om het los te kunnen laten gaan! Dit en m'n string-zwembroek haha.

Love2party @ Elements Beach (voorheen Soulbeach)
Zondag 2 juli 2006
Elements Beach, 's Gravenzande
18.00 - 01.00
Dj's : Laidback Luke, Marnix, GrooveXpress live, Sandeep vs Warren Fellow, Tony Flexx vs Bart B More, Swan
Toegang = GRATIS!!


Marnix
Laidback Luke
Love2party @ Elements Beach part I

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws