Petter (Border Community)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ik speel geen gabber


Aanstaande zaterdag komt Zweedse producer Petter (21) naar Rotterdam voor een sferische live-set tijdens Soundamentalism in de Bumb. Petter verwierf in korte tijd veel erkenning met releases op het zeer populaire Border Community en natuurlijk met zijn populaire track 'These Days'. Love2party sprak met de Zweed.

Tekst: Sander


Love2party: Wie zit er achter Petter?
Petter: "Karl Petter Nordkvist. Ik ben geboren in Stockholm in '84. Tot vorig jaar heb ik daar ook gewoond, waarna ik naar Berlijn verhuisd ben. Muziek maken is mijn favoriete bezigheid, maar ik houd ook erg van lezen en het bekijken van films."

Love2party: Waar luisterde jij in je jonge jaren naar? En wanneer heb je besloten om zelf muziek te gaan maken?
Petter: "Ik lusiterde veel naar hiphopartiesten zoals Wu-tang Klan, ATCQ, KRS-One, Jeru. Jaren '90 eastcoast stuff, maar ook heel veel drum&bass. Later kreeg ik een cd 'The Underground Sound of Stockholm' van Ozgur Can, met daarop alleen maar Zweedse techno van mannen als Joel Mull en Adam Beyer. Die cd heeft mij er ook toe aangezet om zelf te gaan produceren."

Love2party: James Holden, de labelmanager van Border Community, spreekt in interviews altijd met veel bewondering over jouw muzikale kwaliteiten. Hoe ben je met hem in contact gekomen?
Petter: Ik heb hem gestalkt via een messageboard waarop wij veel kwamen. In de loop der tijd is er op die manier een virtuele vriendengroep ontstaan, en hebben we elkaar voor het eerst ontmoet tijdens het Nothing Hill Festival in London in 2001. Daarna heb ik hem mijn muziek gestuurd. Toen hij Border Community begon, vroeg hij mij meteen om een plaat uit te brengen op het label. Waaronder 'These Days'."



Love2party: Wat kunnen we in de nabije toekomst van jou verwachten?
Petter: "Ergens in 2006 komt er een nieuwe track genaamd 'Some Polyphony' van mij uit op Border Community (staat ook op de nieuwe cd van James Holden, red). We moeten alleen nog uitzoeken wat we op de b-kant gaan zetten. Voor de rest is er nog niet zoveel gepland. Ik ben de laaste tijd een beetje traag als het om afmaken van nummers gaat."

Love2party: Door welke artiesten laat jij je momenteel inspireren?
Petter: Natuurlijk James Holden, Nathan Fake en MFA. Aphex Twin altijd al en Maurice Fulton vind ik echt briljant. Thomas Andersson, Chris Clark en een gozer uit Montreal, genaamd Dafluke die zeer speciale muziek produceert."



Love2party: Je draait tijdens Soundamentalism op 18 maart in de Bumb in Rotterdam. Ben je wel eens in Rotterdam geweest?
Petter: "De laatste keer dat ik in Nederland was, heeft Benny Rodrigues ons meegenomen voor een korte tour door Rotterdam. Dat was erg koel. We zijn 's nachts met een taxi rond gaan rijden. Naar de havens, over de brug en door het centrum van de stad.
Ik ben me er wel van bewust dat Rotterdam bekend staat om de hardere sound, maar ik hoop dat mensen mijn muziek ook zullen waarderen."

Love2party: Wat kunnen we van jouw live-set verwachten?
Petter: "Natuurlijk een paar Border Community-achtige knallers. Een beetje vrolijke techno/electro en misschien ook wel wat dieper materiaal. Alleen geen gabber."

Wat: SOUNDAMENTALISM
Wie: Petter (live), Taras vs Sandeep, Swan
Waar: B.U.M.B. Weena Zuid 33
Wanneer: 18 maart 2006
Waarde: 10.-
voor meer info en vrijkaarten check onze Preview

Border Community

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws