Supernatural's Michel Matthijssen

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Supernatural's spaceship

Michel Matthijssen

Zaterdag vindt de tweede Space is the Place in de Amsterdamse Gashouder plaats. De verwachtingen zijn hoog omdat de eerste keer zo sfeervol was. Utrechtenaar Michel Matthijssen richtte enkele jaren geleden Supernatural op. Deze organisatie is gespecialiseerd in funk, jazz en andere warme dansstijlen en heeft zich al een paar maal bewezen met de succesvolle en gelijknamige festivals. Voor Space is the Place heeft Michel o.a. Rainer Truby, Martin Solveig, Leroy Rey en Kraak & Smaak geboekt. Love2Party stelde hem enkele vragen.

Door: FF Erik


L2P: Dit is de tweede Space is the Place in de Gashouder. De vorige was in maart. Hoe was die?
Michel: Heel goed. De eerste keer in de Gashouder was spannend maar de combinatie van livemuziek en daarna bouwen naar meer uptempo beats is goed bevallen. Roy Ayers was erg ok en eigenlijk was iedereen in vorm die avond. De laatste act (Superdiscount) was wel iets te heavy voor ons doen. Het programma van 12 November is evenwichtiger. Verder is het zijn in zo'n mooi pand erg prettig qua sfeer en onze intieme, warme aanpak heeft goed gewerkt. Terwijl daarvoor enkel Awakenings er referenties had.

L2P: Wat kunnen we bij Space is the Place verwachten?
Michel: Veel. Naast een ruime variatie aan DJ's op het mainstage (Rainer Truby, Svendex, Leroy Rey en Martin Solveig) zijn er ook diverse kleine area's. O.a. Jazz, Funk, Fame en MTV. Dit gaat allemaal door de koptelefoon. Ik moest zelf erg wennen aan het idee van stille disco's op Supernatural maar ik kan jullie verzekeren dat zwarte muziek nog vetter is via de koptelefoon. Organisatoren dansen meestal niet op hun feestjes maar geloof me dat 12 november een uitzondering wordt. Verder heel veel visuals van Out of Order, MC Jeff, Peace Fights (theater), Hot Black Coffee, retro subsferen en de natuurlijk de partypeople.

L2P: Wie is je favoriete DJ/artiest zaterdag? En waarom mogen we die niet missen?
Michel: Rainer Truby vind ik bijzonder prettig qua sound. Martin Solveig is naast een erg goed producer een begenadigd DJ. Verder mag je niks missen, voor iedere DJ is dit event speciaal en zal men extra goed uit de hoek willen komen.

Roy Ayers & band bij de vorige Space is the Place

L2P: Waar komt de naam Space is the Place vandaan?
Michel: Space is the Place is een film met free jazz artiest Sunra. Een bizarre space film in het genre freaky, cult, funky. Verder past de naam natuurlijk goed bij de Gashouder locatie.

L2P: Zijn de mensen in Amsterdam funkier dan in de rest van het land?
Michel: Nee. Liefhebbers van funk, jazz en andere warme dansstijlen vind je gelukkig overal. Het leuke is dat de funky feel in elke stad wel weer anders in elkaar steekt.

L2P: Dit lijkt op een Supernatural Funky Musique Festival indoor. Komt er volgend jaar zomer weer een festival?
Michel: Ja, die komt er ergens in juni. Een beetje afhankelijk van hoe die Manschaft ist eingeteilt im Fussball-Weltmeisterschaft.

Space is the Place, maart 2005

L2P: Wat zijn je plannen verder nog met Supernatural?
Michel: Toch weer intiemere avonden plannen. Er is interesse vanuit Groningen, Maastricht, Den Bosch, Rotterdam. Kleine clubavonden voor max. 400 man. Verder is Duitsland in 2006 optioneel. Ook hier mogelijkheden in Dusseldorf, Berlijn en Munchen. En Barcelona en Parijs zijn reeds een optie. Ik weet niet of we dit ook allemaal gaan doen maar de kansen liggen er wel. Verder doen we natuurlijk de cd's (deel 3 inmiddels) nu ook in het buitenland net als de t-shirts. Verder wordt Supernatural agent van FUNK brillen en zal gaan zorgen voor de distributie, marketing in NL. Erg coole brillen die natuurlijk perfect bij ons passen.

L2P: Wat is op dit moment je top 3 van allerlekkerste platen?
Madrid de los Austrias - DC 10
Drummagik - Malandragem
Kraak en Smaak - One of these days

L2P: Tot slot, wat is jouw ultieme space moment ooit geweest en vertel eens hoe dat ging?
Michel: Toch wel met drugs op. Stoned welteverstaan. Voor het hardere werk vind ik skieen van de zwarte piste soms wel eens leuk maar echt vrolijk word je daar niet van. Met polm heb ik de beste ervaringen. Een ultieme ervaring kan ik niet echt melden maar die keer met 'Fear and loathing in Las Vegas' knetterstoned naar een beamer van 3 x 4 zitten kijken en een kladblok ernaast was erg goed. Het zogenaamde uitspacen doe ik graag en geeft aan dat er meer is dan de drukkende werkelijkheid in wereld 1. Ik ben er net als wel meer van ons van mening dat beperkte drugs echt geen kwaad kan en de horizon in positieve zin doet verbreden.


Wanneer: Zaterdag 12 november 2005
Met: Leroy Rey, Kraak & Smaak Live, Svendex, Rainer Truby, Martin Solveig , Maestro, Wicked Jazz Sounds, Radar, Chet, Funky Finch
Waar: Gashouder, Haarlemmerweg 8-10, Amsterdam
Tijd: 22:00 uur - 06:00 uur
Presale: 25,- euro (inclusief fee) via Ticketbox en Beep
Voor alle overige verkooppunten, zie Space is the Place
Deurprijs: 32,50 euro

WIN WIN WIN
Love2Party mag 2x2 gastenlijstplekken EXTRA verloten onder degenen die het juiste antwoord weten op de volgende vraag: Wat is voor Michel een 'space' moment in de categorie 'het hardere werk'?

a) Met een dienblad met daarop drie Hawaicocktails zonder te morsen door een bak met brandende houtskooltjes rennen
b) Slechts gekleed in rode lingerie bungee-jumpen vanaf de Domtoren
c) Skieen van de zwarte piste

Stuur voor donderdag 10 november een mailtje met de titel INTERVIEW en het juiste antwoord naar
FF Erik en misschien mag jij gratis naar de Gashouder.

Door mee te doen aan deze prijsvraag schrijf je je automatisch in voor de mailing. Hierin word je als eerste op de hoogte gebracht van alle nieuwe artikelen en WIN-acties op Love2Party. Wil je dit liever niet meer dan kan je je op zeer eenvoudige wijze weer afmelden.

Check de preview

Gashouder vol met 'shiny happy people' Review Space is the Place, maart 2005
Recensie Supernatural Funky Musique, Volume 3
Space is the Place
Supernatural

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws