Binnenstebuiten: Miss Monica

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Ik ben Hoog Sensitief en wil deze gave gaan toepassen


Met ingang van september is Off Corso elke derde zaterdag van de maand het toneel voor de house en techno van Miss Monica & friends. Grote kans dat je haar nieuwe release Bossamonica voorbij zal horen komen, al werkt ze momenteel al aan een opvolger van de plaat die onlangs het daglicht zag. Er is het afgelopen jaar al zoveel over haar geschreven, dat we het hoog tijd vonden om haar eens te onderwerpen aan een interview dat net even anders is dan alle andere interviews: Binnenstebuiten dus!

Naam: Monica van der Lem
Woonplaats: Rotterdam. Daar ben ik ook geboren. Ik heb niet zo'n drang om ergens anders wonen.
Geboren: 12 maart 1971 in Rotterdam in een Kraamkliniek aan de Mathenesserlaan in Rotterdam.
Gezin: Ik heb een vijf jaar jongere zus. Zij is kapster en leeft een huisje-boompje-beestje-leven met vriend en kinderen. Mijn ouders zijn gelukkig samen. Van kinds af aan heb ik een bijzondere band met ze gehad, en door die vijf jaar durende afschuwelijke ziekte, is de band alleen maar intenser geworden. Ze gaan regelmatig mee naar optredens. De overdag/buiten festivals en ze zijn helemaal fan van de Betty Ford Clinic.
Opvoeding: Ik ben heel relaxt opgevoed. Mijn ouders zijn altijd mijn stabiele basis geweest. Voor kinderen is dat het belangrijkste, vind ik. Mijn ouders waren geen strebers wat betreft de ontwikkeling van hun kinderen. Ze vonden het belangrijk dat ik mijn school/opleiding met positief resultaat behaalde. Ik hoefde geen hoge cijfers te halen, gewoon overgaan naar de volgende klas was al goed. Dat heb ik ook gedaan. Mijn MAVO en MLO (Middelbaar Laboratorium Onderwijs) heb ik in 1 keer gehaald. Ook heb ik 1 jaar HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) gedaan, maar daar ben ik mee gestopt, omdat deze opleiding niet goed bij mij paste. Dat is achteraf gezien een juiste keuze geweest, want anders was ik nu niet DJ Miss Monica.
Verder deden we met de familie altijd leuke dingen. Zo bezochten we verschillende dierentuinen en attractieparken, en gingen we regelmatig met mooi weer naar het strand: Hoek van Holland.
Kinderen: Ik wil geen kinderen. Heb het al druk genoeg met mezelf en gewoon geen zin om voor ze te zorgen. Daarom heb ik ook geen huisdieren.
Opleiding: MAVO exacte vakken pakket en MLO (Middelbaar Laboratorium Onderwijs) Klinische Chemie. Beiden afgerond.
Jeugdidealen: Ik wilde dierenarts of chirurg of dokter worden, maar toen ik zag wat en hoelang je daarvoor moest studeren, was ik geheel ontmoedigd. MLO was zeker een goed alternatief voor mij.
DJ/produceren is nooit mijn jeugdideaal geweest. Alhoewel ik erg muziekaal aangelegd ben. Op mijn negende leerde ik mijzelf met een boekje blokfluit spelen en van mijn dertiende t/m zestiende speelde ik in een drumband! Na mijn zestiende heb ik zes jaar Latijns-Amerikaans ballroom gedanst. En op mijn twintigste kwam house.
Karakter: Eerlijk en integer, passie- en liefdevol, beetje perfectionistisch: vroeger was ik heel erg perfectionistisch, maar tijdens mijn vijf jaar durende ziekte heb ik dat aardig laten varen. Ik neem snel het roer in de handen als 'iets' stuurloos is, maar kan goed luisteren naar andere mensen en mij - wanneer nodig - aanpassen.
Hoe omschrijven jouw vrienden je? Vooral eerlijk, passie- en liefdevol, denk ik.
Wat vergeten ze dan altijd? Volgens mij vergeten ze dan niks.
Hobby's? Ik heb niet echt hobby's, maar heb wel interesse in Orthomoleculaire- en Natuurgeneeswijzen. Verder ben ik ook Hoog Sensitief en wil deze gave gaan toepassen. Hoe weet ik nog niet precies, maar ik begin met een cursus bio-tensor. Verder ga ik af en toe vliegvissen. En een wandeling in het Kralingse bos ter ontspanning.



Absolutely Stereo, elke derde zaterdag van de maand met Miss Monica & friends in Off Corso

Sport: De afgelopen anderhalf jaar is mijn opbouwtijd geweest, om weer te wennen aan het dagelijkse leven, na vijf jaar ziekte. Sport paste hier nog niet bij, maar sinds kort heb ik een sterke drang naar sportiviteit, dus ga ik binnenkort naar de sportschool.
Vakantie: Ik ben niet zo'n vakantieganger. Ga volgend jaar denk ik wel naar het Canadeser Vancouver Island, waar mijn tante woont. Ik wil ook heel graag nog eens naar Japan.
TV: Ik kijk bijna geen TV, maar zie af en toe, Onderweg Naar Morgen en Goede Tijden Slechte Tijden. Er is 1 soap die ik nu volg: The L Word ;-) daar ga ik echt voor zitten. Verder vind ik programma's op Discovery en National Geographic interessant. Verder bekijk ik dagelijks teletekst voor het nieuws en de weersverwachtingen.
Vrije tijd: Bioscoop, Theater, Kralingse bos, strand, op visite bij vrienden. En vooral leuke dingen doen met mijn vriendin.
Stad: Rotterdam. En dat is echt zo. Als ik over de snelweg Rotterdam binnenrijd, vanuit Den Haag of de Brienenoordbrug, dan zie je een geweldige skyline, en dat voelt altijd als echt thuiskomen.
Bewondering voor? Voor mensen die met passie en integriteit hun 'ding' doen. En bewondering voor mijn ouders; ik kan toch niet helemaal bevatten hoe ze het hebben volgehouden toen ik zo erg en zo lang ziek was.
Spender of spaarder? Allebei
Waar geef je het meeste geld aan uit? Mijn gezondheid, ik eet biologisch en gebruik supplementen. En ik heb de afgelopen twee jaar mijn huis opnieuw ingericht en afgemaakt. En het compleet maken van mijn studio, inclusief de akoestiek.
Waar lig je 's nachts van wakker? Ik slaap goed, meestal moet ik eruit om 1 keer te plassen, maar verders slaap ik heel vast.
Wat doe je 's ochtends als eerste? Dan zet ik mijn wekker uit (die meestal dan nog net niet is afgegaan) neem mijn Chlorella-tabletten in (ik neem deze in voor het ontgiften van zware metalen) en loop naar mijn kantoor/studio om mijn PC aan te zetten en e-mail te checken. En bij geen belangrijke e-mail ga ik meteen ontbijten.
Voorbeeld? Ronald Molendijk en Marcello zijn mijn voorbeeld DJ's geweest (1992-1993)
Mijn ouders: voor hun geweldige persoonlijkheid en alles wat ze voor hun kinderen doen.
Hoogtepunt: ZOVEEEEEL!
Dieptepunt: Vijf jaar ME
Met wie zou je wel een dagje willen ruilen? Na lang denken, weet ik dat dus echt niet ;-)
Grootste zonde die je in je leven hebt begaan: 'Seks, drugs en rock & roll!'
Doelstelling dit 'seizoen'? Mijn grootste doel is elke dag goed in mijn vel zitten. Dat gaat boven alles! Dat komt wel goed, nu mijn eerste release DJ Miss Monica - Bossamonica (Q-rec 018 incl. Hertz Rmx) in de winkel ligt. En dat ik trots ben op mijn eerste plaat! In het buitenland heb ik al aardig wat goede reacties gehad. Ik ben elke week bezig om muziek te maken en mijn doel is elk kwartaal een release af te hebben. Op dit moment heb ik ook 1 keer in de twee weken priveles, zodat ik van alles kan vragen over de software waarmee ik werk. Met als doel om nog beter en gemakkelijker muziek te kunnen maken. Vanaf september krijg ik weer een vaste Miss Monica-clubavond in Rotterdam: ABSOLUTELY STEREO. Elke derde zaterdag van de maand, vanaf 17 september, in Off Corse - Rotterdam, nodig ik gast-dj's uit en draai ik zelf een vier uur durende set. Ik verheug mij op deze avond, het gaat er met het decor, licht en de visuals (VJ Ottograph) heel gers uitzien! Op dit moment ben ik er ook weer klaar voor om internationaal te gaan optreden, dus ben ik op zoek naar een internationaal agency om mijn worldwide boekingen te gaan doen. Mijn website wordt ook steeds leuker. Tegenwoordig staan er video's op, ook kan je een sample horen van Bossamonica en binnenkort komt er een clinic op te staan, waarbij ik tekst, uitleg en demonstratie geef van de Numark 5000FX DJmixer.


Bossamonica is nu verkrijgbaar in de betere platenzaak. Vanaf 17 september, elke derde zaterdag van de maand: Absolutely Stereo, met Miss Monica & friends. Zondag draait Monica van 22:00 tot 23:30 op het strand van 's-Gravenzande tijdens ons laatste Love2Party-feestje van deze zomer. Wil jij kans maken op een gesigneerd exemplaar van Bossamonica? Kom dan zondag naar het strand van 's-Gravenzande. Na haar set, zal Monica de plaat het publiek in gooien. Grijp dus je kans, letterlijk en figuurlijk!

Binnenstebuiten-archief:
Lucien Foort
Lady Aida
Michel de Heij
Sander Kleinenberg
Rocco Veenboer
100 % Isis
Sven Vath
Pathless
LTJ Bukem
DJ Dame
DJ Marcella
Laidback Luke
Edwin Bazen

DJ Miss Monica

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws