Paul Hazendonk

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
interviews

Talent: Paul Hazendonk

Ik zou weleens de Klubbheads willen zijn, de studio induiken, een hiphop of r&b melodie naspelen, een opper-trieste 'hammer-housebeat' eronder zetten en daarmee veel geld verdienen

De meeste Rotterdamse muziekfreaks kennen hem van achter de toonbank bij Basic Beat, maar het grootste gedeelte van Nederland zal nog niet vaak van hem gehoord hebben. Tijd om daar verandering in te brengen. Op 16 februari kunnen we kennis met hem maken tijdens MAW, maar Love2party geeft vast een kleine introductie. We stellen u voor aan Paul Hazendonk. Een 19 jarige dj uit Spijkenisse waarvan we de komende tijd zeker meer zullen gaan horen. Naast zijn optreden op MAW is hij ook geboekt voor bijvoorbeeld Club Risk in de Winkel van Sinkel, Techno Boat Delight in Amsterdam en Strictly Techno in Waterfront. Daarnaast ligt op 11 Februari deel 7 van de serie Lost Treasures 'Technonic Circles' in de winkels, samengesteld door Paul en Doc Fabian. Wie is deze jongeman die op MAW zijn 20ste verjaardag viert en wat houdt hem zoal bezig?Paul Hazendonk in Kroatie


L2P: We weten eigenlijk vrij weinig van Paul Hazendonk. Vertel eens wat over jezelf en wat je bezighoudt?
Paul: Paul Hazendonk is 19 jaar oud, en wat mij vooral bezighoudt is(hoe kan het ook anders): MUZIEK! Ik werk bij Basic Beat in Rotterdam, en werk daar 2 dagen per week in de winkel, en 2 dagen per week bij de platenmaatschappij, waar ik verantwoordelijk ben voor de promotie van alle Basic Beat-releases, zowel op cd als op vinyl. In het weekend houd ik mij vooral bezig met uitgaan, en natuurlijk het draaien.

L2P: Wat is de draaistijl / muziekstijl van Paul?
Paul: Ik vind het persoonlijk erg vervelend om alles in hokjes te plaatsen, want wanneer is een plaat nou progressive, of wanneer is een plaat nou tech-house? Iedereen geeft er zijn eigen invulling aan. Mijn stijl is best wel moeilijk te omschrijven, ik draai in ieder geval GEEN trance, hardhouse of soulvolle club. Dus wat houd je dan over? Swingende club, progressive, tech-house en funky/bangin' techno.....
Het ligt dus gewoon aan het feest en tijdstip waarop ik draai: ik kan heel rustig club, progressive en tech-house in een set combineren, maar ik kan ook een harde uptempo technoset afleveren.

L2P: We hebben het er al eerder met Perry over gehad. Rotterdam barst van de kleine initiatieven vooral op techno gebied. Wat vind jij ervan? Overkill of eindelijk gebeurd er wat?
Paul: Zeker geen overkill (nog niet). Het is alleen maar goed dat je veel keuze hebt, want als de concurentie groot is, dan zijn de feesten beter. Want de beste blijven nu eenmaal aan het einde over, en de slechtere vallen af.

L2P: Wie is (zijn) jou favoriete dj('s)?
Paul: In Nederland zijn dat Michel de Hey (vanwege het feit dat Future altijd goed is), Erick E (als hij niet 'commercieel' draait, is hij technish en qua platenkeuze een hele goede dj) en Benny Rodrigues (zelfs nog jonger dan ik, en al zoveel bereikt). In het buitenland Carl Cox en Jeff Mills (uitleg lijkt mij overbodig).


"De mensen schreewden zo hard dat ze boven mijn monitor speakers uitkwamen"


L2P: Iedereen draait wel eens slecht, Wat is jou meest beroerde optreden ooit?
Paul: Ik heb een keer voor een man of 10 gedraaid, en dat was inclusief eigen aanhang! :-)

L2P: Dat is niet al teveel inderdaad, maar wat was jouw beste optreden tot nu toe?
Paul: Van mijzelf was dat de 1e keer dat ik in Kroatie draaide. Ik draaide van 1:30 - 6:00 en het ging van de eerste tot de laatste plaat helemaal los! De mensen schreewden op sommige momenten zo hard dat ze boven mijn monitor speakers uitkwamen, echt een bizarre ervaring!
Trouwens ik vind dat DJ Marko op zondag in LaRocca (Belgie) altijd heel vet draait. Hij kan mij gewoon boeien vanaf het moment dat ik binnenkom tot het moment dat ik wegga.

L2P: Toekomstplannen?
Paul: Ik wil graag mijn dj-naam in Nederland wat bekender maken. Tot nu toe heb ik in Nederland vooral kleine feestjes gedaan in de regio Rotterdam, en ik zou dat graag landelijk uitbreiden. Ik weet voor mezelf dat ik genoeg kwaliteiten bezit, want in het buitenland sta ik zo nu en dan ook voor grote mensenmassa's. Ik wil gewoon voor mezelf bewijzen dat ik dat in Nederland ook kan! Produceren staat ook al een tijdje op het schema, maar dat komt vanzelf wel. Het belangrijkste is gewoon dat ik plezier heb in wat ik ook doe, en op dit moment is dat zeker zo.

L2P: Wat is het meest gekke verzoek dat je ooit gehad hebt?
Paul: Ik zat een paar weken geleden in het vliegtuig, op de terugreis van Kroatie, toen een lieftallige Lufthansa stewardess aan mij vroeg of ik een sandwich wilde? (nee, dit was nog niet het einde van het verhaal, stelletje perverselingen!) Toen ik ja antwoorde vroeg ze: wil je een kipsandwich of een kaassandwich, waarop ik antwoorde: "doe maar kip" waarop ze antwoordde: "de kip is op"?!?

L2P: Wie zou jij nou graag een bloemetje willen geven?
Paul: Iedereen die mij de kans geeft om te laten zien wat ik kan. En iedereen die dat tot nu toe al gedaan heeft, thanks!

L2P: Het tegenovergestelde, Wie zou je een klap op zijn bek willen geven?
Paul: Aan iedereen die dieren mishandelt, die mensen zijn echt triest!


"Het belangrijkste is dat ik plezier heb in wat ik ook doe"


L2P: Wat is de hoogste boete die je ooit gehad hebt?
Paul: 90 gulden, voor het te laat (jawel, niet te vroeg) afsteken van vuurwerk. Tsja...schijnbaar mocht dat niet meer in maart?! :-)

L2P: Als je een dag een bekend persoon zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en wat zou je willen doen?
Paul: Ik zou weleens de Klubbheads willen zijn, de studio induiken, een hiphop of r&b melodie naspelen, een opper-trieste 'hammer-housebeat' eronder zetten en daarmee veel geld verdienen. Alleen zou ik dat dan wel onder de schuilnaam van m'n 2e schuilnaam uitbrengen!

L2P: Favoriete... ?

Gerecht: Fast food :-)
Club: Nighttown
Sport: Voetbal
Vrouw: Roos, mijn vriendin
Drank: bacardi-cola
Avondje uit: Future in Nighttown
bezigheden: muziek, internet, tv, uitgaan, vrienden/vriendin(nen)
huisdier: hond, maar die is inmiddels overleden
Website: http://paulhazendonk.cjb.net

L2P: - Jouw lijfspreuk ?
Paul: Alles komt goed!


"Alles komt goed"


L2P: Tot slot, Wat is je vinyl top-10 van dit moment??
Paul: Daar komen ze:

01: Pocket Records 03
- Pocket is een sublabel van Music Man, en tot nu toe zijn alle releases erg vet! Ik heb geen idee wie deze plaat gemaakt heeft, maar het is een onwijze lekkere technoplaat, met breaks waarin ze helemaal los zijn gegaan met de filter. Absolute partyplaat!

02: Samuel L Session - Body Slam EP (SLS)
- Ik heb samen met DOC Fabian het nieuwste deel van Lost Treasures samengesteld (release half februari), en de track Body Slam staat erop. Heel mooie track in de typische Samuel L style. Persoonlijk draai ik de b2 track 'Dulce Gabbana' erg veel. Vette stamper!

03: Mhonolink - In Motion EP (Fieber)
- Zo hoort techno te zijn, dit is echt een 'geen gezeik maar gaan plaat', met korte maar doeltreffende breaks om het publiek op te zwepen. Er staan 4 tracks op deze 12" en ik gebruik er 3 van in nagenoeg iedere techno set.

04: Junior Jack - Thrill Me (PIAS)
Dit is echt voor mij 'DE' feestplaat van de afgelopen twee maanden, je hoort 'm bijna op iedere party. Dit is gewoon gegarandeerd succes, iedereen gaat los bij deze mega floor-filler van Junior Jack.

05: Maru Part 1 - Drumcode 23,5
- Eigenlijk draai ik helemaal niet zoveel platen van dit toch wel bekende techno-label, maar deze vind ik wel errug goed! Aan 1 zijde vind je de Samuel L Session remix, echt mooie techno maakt deze Zweed, altijd bruikbaar. Maar ook de andere kant is erg vet, deze Tobias von Hofsten remix is duidelijk de beuk-kant. Twee zeer goed bruikbare tracks, zonder dat ze al te veel opvallen....

06: Ben Pound - Turned (Easy Acces)
- Ik kreeg aan het einde van afgelopen zomer, inmiddels alweer bijna een half jaar geleden een cdr met deze track erop, en vanaf het begin ben ik er helemaal gek op. Deze plaat begint met vette beats, en ondanks dat deze plaat lijkt door te razen als stamp-plaat, wordt er op het eind toch nog een progressive tintje aan toegevoegd. Dit is dus echt een plaat met een verhaal. Ook deze staat trouwens op de nieuwe Lost Treasures!

07: Evolved - This Is Your Life =Dub= (Sondos)
- Sondos is het sublabel van het gerenommeerde Subliminal Records. Waar Subliminal vooral voor de grooves gaat, gaat Sondos vaak wat dieper, zo ook bij deze release. Ik draai de dubmix regelmatig als eerste plaat wanneer ik geen techno-set draai. De opbouw is echt heerlijk, en als de beat erin komt gaat het helemaal los, met zeer doeltreffende percussie.

08: Chris Liebing - Anologon (Steve Rachmad remix) (CLR)
- De technoklapper van de laatste paar maanden, nog steeds in m'n koffer, en ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.

09: Random Method - BT9 (Slide)
- Mooie techhouse-plaat. Dit is echt een plaat die je voor meerdere doelen kunt gebruiken, net waar je zin in hebt. Je kunt 'm als achtergrondmuziek opzetten zodat je lekker kan chillen, maar je kunt 'm ook in een meeslepende techhouse/progressive-set draaien, want deze plaat heeft echt een mooie op- en afbouw. Dit is echt een toppertje!

10: JF Sebastian - Burden (Basic Energy)
- Een van de mooiste platen die ik het laatste jaar heb gehoord, deze track blijft maar in m'n hoofd zitten. Voor de consument: heb nog even geduld, want het zal nog een maand of 2 duren voordat deze topper verkrijgbaar is, maar het is echt de moeite waard om erop te wachten! Hele diepe progressive sounds, en een vocal die maar niet uit je hoofd te krijgen is! "It isn't over", en zo is het maar net!

Wil je verder kennis maken met Paul Hazendonk en zijn manier van draaien. Kom dan op 16 februari naar MAW in Nighttown. Paul draait van 01.00 - 03.00 in het Theater. Succes Paul!!

Meer info vind je op Paul's Website

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws