Strictly Techno

Partyscene Redactie | 10 oktober 2006
interviews

In gesprek met Strictly Techno


Techno leeft en zeker in Rotterdam


Al bijna 4 jaar zijn ze actief in de Rotterdamse dancescene en tijdens elke editie realiseren ze een vol huis. Strictly techno was 1 van de eerste kleine Rotterdamse techno-organisaties die uit onvrede met het aanbod in de havenstad werd opgericht. Inmiddels is er veel veranderd in Rotterdam en zijn er veel kleine organisaties die allemaal goed bezig zijn. Allemaal wars van commercie en met als enig doel een leuke avond voor liefhebbers neer te zetten. Strictly Techno (ST) heeft in Waterfront (voorheen de Vlerk) een prima partner die hetzelfde doel nastreeft. Na een aantal succesvolle avonden aldaar en met het 4-jarig jubileum in het vooruitzicht werd het voor Love2party hoog tijd om met deze mensen te babbelen. We spraken met Perry, de ene helft van het duo achter de organisatie van ST.




L2P: Stricly Techno... vertel eens, wie zijn jullie en waar staan jullie voor?
Perry: Strictly Techno bestaat uit Michel en ondergetekende en we zijn een soort platform voor deejays, live acts en veejays. We proberen met ST aankomend talent een stapje in de goeie richting te helpen. We staan voor betaalbare techno feestjes die draaien om de sound en een leuke sfeer en niet om een populaire dj of om hoe leuk de boel is gedecoreerd. We zijn een soort non profit organisatie. Zo zal je bij ons alleen de "lage" entreeprijs betalen. Garderobe en Wc's zijn gratis. Goedkope drank en zelfs de uitsmijters nemen geen geld van je aan als je weggaat. Het gaat om de sound en sfeer en niet om de pegels zogezegd.

L2P: Volgens mij draaien jullie al een tijdje mee in de Rotterdamse scene, maar hoe is het allemaal ontstaan?
Perry: Zoals zo vaak, zijn ook wij begonnen uit onvrede met het toenmalige aanbod in Rotterdam en om voor onszelf een draaiplek te creeren. Begonnen vanaf 1994 met wat losse feestjes. Eerste was in de Danssalon op hemelvaartsdag onder de naam OXYGENE. Darren Emmerson (underworld), Speedy J en Miss Monica waren toen de gast dj's. In '96 is ST geboren en na een paar feestjes kregen we een maandelijkse avond in de Vlerk en vorig jaar zijn we met Waterfront mee verhuisd. Ondertussen hebben we 53 feestjes van ST achter de rug, welke bijna allemaal waren uitverkocht.

L2P: Klinkt goed. En hoe gaat het op dit moment?
Perry: Zowel met ST als met Waterfront gaat het goed. Volle bak en vet gezellig voor weinig geld. Ondanks dat het techno aanbod in Rotterdam groter wordt, is er voor ons geen verschil zichtbaar in bezoekers aantallen of enthousiasme van het publiek.


DJ Perry



L2P: Wat vinden jullie van Waterfront en de bezoekers aldaar?
Perry: Super locatie met een mega soundsystem en bezoekers die voor de sound komen. Lekker doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg volk. Gemixt publiek met hetzelfde uitgangspunt : effe de beentjes strekken en de knop om want het is zaterdagnacht. Mensen van Waterfront gaan er ook volledig voor en dat helpt bij het uitvoeren van ideen. Eigenwijze en gedurfde programmering van verschillende avonden die je in andere clubs nooit zal tegenkomen. Van tekno naar drum & bass, disco en acid, techno en electro maar ook de jaren '80 sound komt aan bod. Funk en hip hop verzin het en het wordt geprogrammeerd (zolang het maar niet te commercieel wordt).

L2P: Dus geen heimwee naar de Vlerk?
Perry: Nee geen heimwee, alleen maar leuke herinneringen! Alles van de Vlerk is mee verhuisd. Publiek, personeel, geluid, alles. Dus we werken met dezelfde mensen en spullen alleen in een grotere ruimte met meer mogelijkheden. Ons hoor je dus niet klagen.

L2P: Een grotere ruimte zal dan ook wel betekenen dat er genoeg toekomstplannen zijn?
Perry: blijven ademen en proberen de continuiteit hoog te houden. Voor het nieuwe jaar zijn er verse plannen maar daar kan ik nog weinig over vertellen. ST zal een soort van nieuw uiterlijk krijgen maar zal qua concept weinig veranderen. Een mix cd staat om de hoek te wachten en uitbreiding van het werkgebied zal ook aan de orde komen. Persoonlijk doel 2002 : een groot festival met platenkoffer bezoeken of zelf een techno-festival in Rotterdam opzetten. www.strictlytechno.nl moet in 2002 ook de lucht in.

L2P: Wat was het tofste moment tot nu toe?
Perry: Qua ST was de eerste Billy Nasty in de Vlerk voor 300 man een erg toffe en exclusieve ervaring. Speedy J na de Dance parade 2001 was ook een vette avond. (trad meer als 2 uur op en het ging vet loos). Als dj was het mijn eerste buitenland gig in '96 : Cannes en Parijs, jaarlijks de Dance Parade doen in het zonnetje en het zien opgroeien van ons kindje : Strictly Techno.


Dj Michel



L2P: Elke organisatie heeft wensen. Welke Dj willen jullie absoluut nog een keer boeken voor Strictly Techno?
Perry: Persoonlijk zou ik graag Sven Vath een keer zien in Waterfront. De man met de wicked tunes, overzicht en party gevoel maar dat is denk niet haalbaar aangezien ik het publiek geen 30 piek of meer wil laten betalen voor mijn persoonlijke behoeftes. Gayle San is een grote kanshebber voor 2002!

L2P: Naast het feit dat wel eens het een en ander of Strictly Techno wilden horen, zijn we ook erg benieuwd naar de persoon zelf. Wie is Perry en wat houdt hem zo al bezig?
Perry: Probeer voornamelijk mezelf te blijven (een 31 jarige frisse, relaxte volwassen puber). De dingen die me buiten het "leven" zelf bezig houden zijn : mijn werk voor een adviesburo in Rotterdam (webdesign en digitale presentaties) , mijn werk voor Triple Vision (techno inkopen en opzoeken) en de productie van ST voor Waterfront. Maak zelf de flyers, doe de boekingen, verzin wat voor licht en decor er moet komen (de gehele productie dus) en hou me natuurlijk ook bezig met het dj-en. Tussendoor doe ik graag geen reet. Lekker chillen, beetje hangen met vrienden en vriendinnen op de bank is een favoriete bezigheid. Lekker eten (liefst bij Angelo Betti) en lekker een tukkie doen.

L2P: Wat voor draaistijl/muziekstijl houdt Perry erop na?
Perry: Probeer de breedte in techno te benutten. Draai van relaxed groovy tot pompende beats. Ligt aan de locatie en aan het tijdstip. In elk geval vol energie. Hou niet van slappe setjes maar ook niet van nodeloos gebeuk (je schijnt het te horen als ik achter de draaitafels kruip, heb ik me laten vertellen). Draai regelmatig op 3 decks en dat geeft sowieso een extra lading energie. Hou van een technisch hoogstaande set met veel afwisseling.



L2P: Er gebeurt veel in Rotterdam de laatste paar jaar op het technovlak. Kleine organisaties zie je links en rechts ontstaan. Wat vind je van al die kleine techno-initiatieven in Rotterdam?
Perry: Ben blij dat er wat blijft gebeuren op techno gebied. Zie het ook niet als concurrentie maar als stimulans om zelf scherp te blijven (lange tijd een van de weinige geweest die wat ondernam op dit gebied). Ik vind het toffer om te zien dat het nieuwe generatie uitgaanspubliek wordt "opgevoed" met techno dan dat ze die ranzige eurotrance enzo voor hun kiezen krijgen. Ben voorstander van kleine feestjes. Lekker intiem en veel gezelliger. Ieder doet toch z'n eigen ding binnen het begrip techno. Goed voor het publiek en goed voor de deejays. Mensen kunnen tenminste kiezen wat ze vanavond willen gaan doen. Er is nog geen overkill, maar dat moet het nieuwe jaar uitwijzen denk ik.

L2P: Wie zijn jouw favoriete dj's ?
Perry: - Respect voor Billy Nasty (toffe persoonlijkheid en vette tunes)
- Waardering voor Carl Cox (man van het eerste uur en 3 decks)
- Bewondering en een zwak voor Miss Djax (stoere chick - vette techno)
- Een warm gevoel in mijn buik van Gayle San (exotisch dj - snoepje)
Verder is Speedy J een grote favoriet, zowel als persoon als artiest heb ik hem hoog in het vaandel staan. Maar toch gaat mijn meeste bewondering uit naar een groepje Rotterdamse "talenten" die ondanks gebrek aan naamsbekendheid toch wekelijks vette sets door de speakers blazen.



L2P: Iedereen draait wel eens echt slecht, Herinner jij nog je meest beroerde optreden ooit ?
Perry: Ergens op Zuid in de beginjaren. Draaide zonder monitor met vage delay in zaalgeluid. Lang geleden, soort van bijna vergeten als je begrijpt wat ik bedoel!

L2P: Beste dj set ooit (van jezelf of van ander)?
Perry: Over mezelf kan ik daar weinig over melden, moet je aan anderen vragen. Met betrekking tot andere dj's was ik het meest onder de indruk van de set van Billy Nasty op de eerste Dance Valley. Van 7 tot 9 op het open podium. Weet het nog als de dag van gisteren. Shit, wat een energieke, powerfull en inspirerende set!! Het stof van de mensenmassa die stond te springen kwam een meter hoog ofzo. Was gelijk verkocht en ben me daarna alleen nog maar met techno bezig gaan houden.



L2P: Vaak hoor je om je heen dat techno geen vooruitgang meer boekt. Maar vind jij dat techno anno 2001 nog steeds progressie boekt?
Perry: Ja, denk het wel. Als ik afgelopen jaar zie wat er aan techno feestjes bij is gekomen en hoe techno op grote feesten wordt neergezet kan ik niet anders zeggen dat er wel degelijk progressie inzit. Of dit nou uiteindelijk goed of slecht is weet ik niet, dat zal de toekomst uitwijzen. Of dit aanhoudt weet ik ook niet maar heb er wel een goed gevoel over. Op gebied van vinyl is het wel steeds moeilijker om dat ene speciale plaatje te scoren. Veel aanbod, maar toch een hoop hetzelfde. Door mijn werk bij Triple Vision heb ik wel de mogelijkheid om de krenten uit de pap te scoren.

L2P: Toekomstplannen?
Perry: De basis die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd verstevigen en verbreden. Proberen vast te houden aan het begin idee en niet uit het oog verliezen waarom we dit zijn gaan doen. Mijn ziel niet verkopen om ergens te draaien of met mensen in zee gaan die afbreuk doen aan het concept. Alles wat erbij komt moet een eerlijke toevoeging zijn op het geheel.



L2P: Aan het einde gaarne je top-10 van de afgelopen tijd?
Perry:
clr retry 03 - steve rachmad rmx - steady floorfiller, vette groove.
toneman 07 - pascal feos / advent - mooie diepe plaat.
stigmata 7 - gewoon lekker mixen op 3 decks - vette energiestoot
thrust 17 - andreas kremer - stevige beats, strakke produktie
ghostline 03 - veel verandering, loopt lekker, mega break die steeds sneller/langzamer loopt.
kennziffer 17 - subtiel maar doeltreffend.( bijna trance maar toch net niet ofzo )
black-out-audio 04 - als het lekker is, is het lekker, ja toch niet dan ! stevige beuk
highball records - stigmata rmx - lijkt druk maar is een mooie volle plaat.
nieuwe release speedy j - (promo) novamute - gewoon echte pure techno uit rotjeknor
spielzeug 16 - soort hedendaagse plastikman, lekker rateltje, strakke basline

Bezoek je graag sfeervolle kleine feesten dan is Strictly Techno in Waterfront echt een aanrader. De agenda vertelt je wanneer je daar moet zijn. Thanks P

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws