Instagram Stories: een serieus probleem voor Snapchat 

Mark Hofman | 31 januari 2017
lifestyle

Instagram kwam vorige jaar met een nieuwe functie voor haar app: Instagram Stories. Met deze functie kunnen gebruikers foto's en filmpjes plaatsen van een paar seconden, welke binnen 24 uur weer verwijderd worden. In de volksmond noemt men deze functie ook wel Snapchat. Ondanks het feit dat Instagram de functie keihard gejat heeft, lijkt het toch echt een groot probleem te worden voor Snapchat. 

Snapchat in de problemen door Instagram Stories 

Instagram Stories werd, vooral tijdens de aankondiging van de functie, voornamelijk gezien als een slap aftreksel van de app Snapchat. Toch lijkt de werking van de functie bijzonder populair te zijn en raakt de originele bedenker in de problemen. Sinds de komst van Instagram Stories zijn er, volgens TechCrunch, toch echt heel wat mensen overgestapt naar het platform. Snapchat heeft hierdoor 15 tot 40 % minder gebruikers dan voorheen en dat is een aardig probleem te noemen. 

Instagram, wat beheert wordt door Facebook, begon als platform voor foto's en video's. Sinds de nieuwe functie weet de app een gevaarlijke concurrent te worden voor Snapchat's eigen markt en de problemen kunnen alleen maar groter worden. Facebook heeft de functie inmiddels ook in haar Messenger app zitten en brengt de functie later ook nog naar Whatsapp. 

Een vormalig bekende Vine-ster liet weten dat zijn views op Snapchat tussen augustus 2016 en januari 2017 met 60.000 zijn gedaalt. 
Wat Snapchat hier mee gaat doen is nog niet duidelijk. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws