Reisje naar Tokio? Deze 5 hotspots mag je niet missen!

Peter Güldenpfennig | 4 april 2017
lifestyle

Er zijn weinig landen die zo tot de verbeelding spreken als Japan. Van sushi tot hentai: als het mysterieus of ronduit bizar is, bestaat het in Japan. We zetten vijf spots in en nabij de hoofdstad van het land van de rijzende zon op een rij die je echt niet mag missen!


Robot Restaurant: Check halfnaakte dames vechten in enorme robots tijdens een diner

Wat hebben mooie dames, grote robots en bento (kleine japanse hapjes in een box) met elkaar gemeen? Japanners zijn er gek op! En laten die dingen nu gecombineerd worden in het Robot Restaurant in Tokio. Zodra je er binnenkomt wordt je begroet door een jazz-spelende band in robotkostuums waarna je geleid wordt naar een arena. Terwijl je geniet van je bento-diner krijg je een spectaculaire show voor je kiezen waarin schaars geklede dames met elkaar op de vuist gaan in enorme robots. Dit moet je zien. Let wel op: je moet van tevoren reserveren. Dat doe je hier!


Tokyo Skytree: Een totaaloverzicht van Greater Tokyo

De Tokyo Skytree heeft een hoogte van 634 meter en is hiermee het hoogste bouwwerk van Japan. Het wordt gebruikt als televisietoren, maar je kunt de toren ook bezoeken. Terwijl je op de hoogste verdiepingen uitkijkt over Greater Tokyo krijg je via interactieve displays allerlei informatie over de plekken waar je op dat moment naar kijkt. Heel gaaf! Meer weten? Lees verder!


Aokigahara: Het meest enge bos ter wereld

Aan de voet van Mount Fuji (en dus net buiten Tokio, maar te intrigerend om niet mee te nemen) ligt Aokihara, een extreem dicht begroeid bos waar een hele creepy sfeer hangt. Niet voor niets worden er om en nabij de 70 mensen per jaar gevonden die ervoor kiezen om in dit bos zelfmoord te plegen. Vandaar ook dat langs het bos allerlei bordjes met telefoonnummers van hulplijnen geplaatst zijn. Verder hoor je enkel de wind in het bos, dierengeluiden zijn nagenoeg afwezig. Met een gids is het mogelijk een wandeling door het bos te maken. Tevens kun je er een ijsgrot bezoeken. Meer weten? Kijk hier!


Cap Bar: must visit voor gamers

Hou je van games, dan zit je in Tokio sowieso goed. Het stikt er van de gamecenters (die we hier kennen als arcades), maar games sijpelen door in elk cultureel facet in Japan. Voor fans van Capcom-games (Street Fighter, Mega Man, Devil May Cry, Resident Evil etc.) is er een bar uit de grond gestampt. Hier kun je genieten van eten en drankjes gebasseerd op allerlei Capcom-games. Nog leuker: het menu zit vol met cheat codes. Geloof je ons niet? Bestel dan eens de uienringen. Het personeel bevriest, de lichten gaan uit en de bar verandert in een rechtszaal zoals we die kennen uit Ace Attorney. Reserveren doe je hier!


Shibuya: Tokio op z’n hipst

Hangen in Shibuya is voor de hippe jeugd van Japan dagelijkse kost. Je kijkt hier je ogen uit terwijl je door de straten slentert van dit stadsdeel wat voelt als een stad op zich. Allerlei kleine winkeltjes afgewisseld met leuke restaurantjes maken het een leuke plek voor elk type bezoeker. Vergeet geen selfie te maken op Shibuya Crossing, het drukste kruispunt ter wereld. Oh, en als je met de metro (dé manier om door Tokio te reizen) naar Shibuya gaat, bezoek dan ook het standbeeld van Hachiko op het plein voor Shibuya Station. 


Bonus tip: Reizen door Tokio

Wanneer je Tokio verkent, verplaats je je het makkelijkste met de metro. Scoor hiervoor een Suica-pas, waarop je gemakkelijk geld zet om vervolgens overal heen te kunnen reizen. De metro is goedkoop en rijdt eigenlijk altijd. Bovendien heeft Japan er de laatste jaren alles aan gedaan om overstappen ook gemakkelijk te maken voor westerlingen door informatieborden naar het Engels te vertalen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws