Uiteenlopende recensies voor Wonder Woman 

Mark Hofman | 5 juni 2017
lifestyle

Deze week komt Warner Bros. dan eindelijk met hun pareltje van het jaar: Wonder Woman. De film heeft naar aanloop van de release al bijzonder veel aandacht gekregen en de verwachtingen liggen hoog. Maar voldoet de film ook echt aan deze verwachtingen? De critici hebben hem al gezien en de beoordelingen lopen pittig uiteen. 

Uiteenlopende cijfers voor Wonder Woman

Het geintje dat een film helemaal het einde lijkt voor we hem gezien hebben, kennen we wel met Warner Bros. en DC. Zo was Batman vs Superman bijzonder gehyped en viel de film vies tegen. Ook bij Suicide Squad zag het er vooraf heel zonnig uit, maar achteraf gezien bleek het één grote sneeuwstorm te zijn. Kortom: voldoet Wonder Woman wel aan de verwachtingen? 

Maar liefst 23 criticiti als Enterainment Weekly, The Guardian, The Wrap, Empire, IGN en Rolling Stone hebben de film al mogen bewonderen. Deze hebben direct hun cijfer aan de film gekoppeld en de resultaten lopen als een malle uiteen. Van de 23 reviews zijn er 21 positief en zitten 2 nog een beetje te twijfelen. Maar positief is een ruim begrip (hoger dan 60). 

Waar Entertainment Weekly en Indiewire de film voor zien van een 91 score, zien we dat The Guardian slechts een 40 gaf. Daarboven staat The Playlist met een kleine 58. Maar dat is niet het meest opvallende van alles. Waar de positieviteit bij EW, Indiewire en 6 andere boven een 8 liggen, duikt de rest daar onder. Erg varierend dus. 

Toch hebben we uit ervaring vernomen dat bij Metacritics de gebruiksreviews ook van grote waarde zijn. Dus het ziet er nu misschien rooskleurig uit, maar we kunnen pas conclusie's trekken wanneer het publiek ook haar stem heeft laten horen. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws