Vervolg van ‘Avatar’ met productiekosten van $1 miljard gaat in productie

Ivo Mollemans | 7 oktober 2017
lifestyle

De zeer succesvolle film ‘Avatar’ die in 2009 uitkwam wist prijs na prijs in de wacht te slepen. Toch liet nieuws over een potentieel vervolg lang op zich wachten. Tot nu dus, want er is bevestigd dat de productie van de films op Manhattan Beach van start is gegaan.

Eindelijk vervolg op ‘Avatar’

Het gaat echter niet om één vervolg, maar om vier nieuwe delen die tussen 2020 en 2025 uit moeten gaan komen. Het is een hele onderneming om de films te realiseren en dat is te zien aan het budget. De vier films hebben gezamenlijke kosten van om en nabij de 1 miljard dollar.

LEES OOK: De 5 meest onzinnige filmremakes ooit

Als de tweede film in 2020 zal uitkomen heeft het maar liefst 11 jaar geduurd om een vervolg te maken. Toch is James Cameron, de regisseur van het origineel en de vier nieuwe delen, niet bezorgd dat het succes hierdoor zal afnemen.

“It’s gonna be obviously more like a ten year gap between Avatar and Avatar 2. But Avatar 2 you are going to with not the promise, but the certainty of three more films beyond that, and that’s a very different concept with the audience. And a lot of the delay has been around creating that overall vision.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws