Nederlanders meer tevreden met hun leven

Mark Hofman | 25 juni 2017
lifestyle

Man, Man,Man wat zijn wij gelukkig zeg! Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is gebleken dat de gemiddelde Nederlander gelukkiger is dan vorige jaar. Het gaat misschien dan wel om een beoordeling van 0,1 meer, maar toch. We hebben het prima naar ons zin! 

Nederlander gelukkiger dan vorige jaar 

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de gemiddelde Nederland het leven bekroond met een 7,6. Het cijfer is iets omhoog gegaan ter opzichte van vorige jaar, toen gaf de gemiddelde Nederlander zijn leven een 7,5. Iets wat overigens in de afgelopen paar jaar amper veranderd is. In de laatste vier uitslagen schommelt het cijfer al tussen een 7,5 en de 7,6. Ons leven wordt er dus niet slechter op, maar ook niet echt beter. 

Het gemiddelde cijfer is gebaseerd op een aantal factoren: dagelijkse bezigheden, gezondheid, sociaal leven en psychische gezondheid. Voor de dagelijkse bezigheid is er een gemiddeld een 7,3 gegeven en voor ons sociale leven geven we een 7,6. Pakken we het op onze gezondheid geven we slechts een 7,0, maar psychisch beoordelen we de boel weer met en 7,8. 

Dat we het niet slecht hebben in Nederland mag duidelijk zijn, maar dat we er zelf ook zo naar kijken is belangrijk. Met een ruime voldoende laat het zien dat dit ook het geval is, maar wat ons betreft kan het cijfer altijd hoger! 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws