Je telefoon is vanaf nu te gebruiken als ov-chipkaart

Ivo Mollemans | 10 juli 2017
lifestyle

Je telefoon is sinds kort een nog veelzijdiger stukje technologie geworden. Het is nu namelijk mogelijk om je telefoon als ov-chipkaart te gebruiken. Ideaal dus!

Telefoon als ov-chipkaart

Het gaat hierbij echter wel alleen om android toestellen die voorzien zijn van nfc. Om te kijken of jouw telefoon geschikt is kun je naar deze website. Daarnaast is de functie ook alleen beschikbaar voor klanten van Vodafone en KPN. Als je telefoon goedgekeurd is en je klant bent van een van deze bedrijven kan je een digitale ov-chipkaart installeren op een versleuteld deel van de simkaart. De provider heeft echter geen inzage in jouw reisgegevens dus wees niet bang dat je overal gevolgd wordt. Klanten van Vodafone dienen de app te installeren via de Vodafone Wallet app en klanten van KPN dienen de ov-chipmobiel app te gebruiken.

LEES OOK: Zo boost je jouw internetverbinding met de Devolo GigaGate

In de praktijk

Als je weet hoe je een ov-chipkaart moet gebruiken om in en uit te checken dan kun je dat ook met je telefoon. Als je de achterkant, want daar zit meestal de nfc-chip, tegen een incheckpaal houdt checkt hij je automatisch in.

Via de app kan je ook makkelijk je saldo en laatste tien reizen zien. Als extraatje geeft de app je een melding als je vergeet uit te checken na je reis.

Let wel op, want je betaald vol tarief als je deze functie gebruikt. Leeftijdskorting is wel al beschikbaar gemaakt, maar andere prijzen en abonnementen worden later beschikbaar gesteld.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws