De vetste nightlife hotspots van Londen!

Thomas Keulemans | 19 februari 2019
lifestyle

Ga jij binnenkort een stedentrip maken naar Londen? De kans is groot dat je vooraf flink wat onderzoek doet op internet. Wij helpen je graag een handje en verzamelden wat toffe tips.

Als je een weekendje gaat clubben in Londen, bedenk dan van tevoren goed wáár in Londen je wilt verblijven. De stad is enorm, dus je bent zomaar een uur onderweg naar je favoriete club. Wanneer je dan ook nog in een lange rij moet staan, begint je avond niet top. Regel daarom altijd vooraf je entree, tickets of plekje op de gastenlijst.

Ministry of Sound

Ministry of Sound is al sinds jaar en dag één van Londens meest toonaangevende clubs. Alle groten der aarde namen hier ooit plaats achter de draaitafels. Al jaren wordt de discotheek dan ook geroemd om zijn fantastische geluidssysteem. Recentelijk ging Ministry of Sound (MoS) nog eens een samenwerking aan met Dolby Laboratories om hun allernieuwste surround sound systeem Dolby Atmos in de club installeren. Via deze 3D-geluidstechnologie sturen dj's zelf hun sounds door de club heen waardoor jouw 'clubbing experience' een onvergetelijke wordt. Met maar liefst zestig extra speakers in 'The Box' (de main room van MoS), komen de geluiden werkelijk van alle kanten op je af. Ministry of Sound is een van de eerste clubs ter wereld waar Dolby Atmos is geïnstalleerd. De club doet dan ook haar naam eer aan. Hou er echter wel rekening mee dat MoS een eindje ten zuiden van Londen ligt.

Heaven

Heaven wordt nog altijd gezien als de grootste gayclub van Londen. Aan extravagante drag queens, travestieten, laser- en lichtshows dus geen gebrek! Vooral de zaterdagavond, Heaven Saturdays G-A-Y night, is drukbezocht. Bijzonder aan Heaven is dat de club ook op maandag met een ‘Popcorn thema-avond’ steevast afgeladen is. Daarmee heeft Heaven het grootste maandagavondevenement van het hele Verenigd Koninkrijk. Vlieg je pas dinsdag terug en heb je na het weekend nog energie over? In Heaven kun je op maandag nogmaals een feestje bouwen. Niks geen Blue Monday dus! Heaven is echt een begrip en typisch zo'n club waar je van het begin tot eind losgaat op de dansvloer. Er wordt vooral pop, dance, electro en Top 40 gedraaid door populaire internationale dj's uit de gayscene. Recentelijk traden ook andere artiesten zoals Carnage en Alan Walker er op. Een groot pluspunt: Heaven ligt in het centrum van Londen.

Fabric

Fabric is een club die natuurlijk niet in ons rijtje mag ontbreken. De discotheek in noordoost Londen was afgelopen jaar helaas veel in het nieuws toen een bezoeker overleed na drugsgebruik. Om die reden moesten de deuren een tijd lang sluiten. Fans die wilden dat Fabric open bleef, ondertekenden massaal een petitie. En met succes, de discotheek wist na hoger beroep te voorkomen dat het moest sluiten. De hele zaak bracht een felle discussie over het Britse uitgaansleven op gang met Fabric in de hoofdrol. Zonde, want Fabric had tot die tijd het imago het walhalla te zijn voor house, techno en deep house. Grote namen die er regelmatig draaien, zoals Joris Voorn, Nina Kraviz, Joseph Capriati en Ricardo Villalobos, onderstrepen dat nog maar eens. 'Go see what the fuss is all about', zouden de Britten zeggen en waan jezelf voor één nacht in een Trainspotting-achtige club die bol staat van de historie.

Egg London

Veel Engelsen trekken elke zomer naar Ibiza, maar ook in Londen kan je vleugje van het party-eiland meekrijgen! Bijvoorbeeld in The Egg London, een stijlvolle en überhippe club. Het biedt namelijk niet alleen drie intieme dansvloeren binnen, maar ook een prachtige binnenplaats slash tuin in de open lucht. Een heerlijke plek om onder de sterrenhemel te dansen én chillen. Een ander bijzonder punt is de 24 uurs-licentie! Wat muziek betreft is het vooral techno wat de klok slaat. Onlangs braken Monika Kruse en Oliver Huntemann de tent nog bijna af, getuige de foto's op The Egg's Facebook-pagina. Ben je open minded en ga je er op een zaterdagavond heen? Zorg dan dat je lang genoeg blijft plakken om de sunday morning breakfast session mee te pakken. Nee, dat is geen ontbijt, maar een intieme minimal house-afterparty waar seksuele diversiteit centraal staat.

Cargo

Het leuke aan het oost-Londense Cargo is dat je hier ook 's middags terecht kunt. De club is geliefd bij veel jonge Londoners die er op vrijdagmiddag na hun werk alvast een drankje doen of een hapje eten in de sfeervolle 'global streed food canteen'. Cargo bestaat sinds het jaar 2000 en is gebouwd onder de bogen van een brug waar trams en treinen overheen rijden. Naast house, techno en electro vind je hier ook geregeld liveoptredens van pop-, rock- en zelfs jazzartiesten om je avond uit mee te beginnen. Daarmee levert Cargo het meest gevarieerde aanbod van zo'n beetje heel Londen onder één dak.

Village Underground

Deze creatieve omgeving hostte al regelmatig wereldberoemde events als Boiler Room en biedt daarnaast een podium aan dertig kunstenaars bekend uit de Londense graffitiwereld. Atmosphere is een van de bekendste feesten in Village Underground en is gevestigd in een prachtig oud pakhuis in Shoreditch. Hou je een beetje van kunst en cultuur, maar ook van indiepopbandjes, experimentele electro en hiphop? Dan mag je een bezoekje aan Village Underground absoluut niet overslaan.

XOYO

XOYO is zonder twijfel een van de meest populaire hotspots van dit moment. De club is verdeeld over meerdere verdiepingen, met bovenin plaats voor een prachtige kunstgalerij. De geluidsinstallatie is van hoge kwaliteit en de line-up aan dj's doet daar niet voor onder: van Felix da Housecat tot Tiga en van 2ManyDJs tot The Black Madonna, XOYO biedt het allemaal. House, techno en disco nemen na middernacht de overhand en elke drie maanden worden nieuwe, bekende resident-dj's geprogrammeerd. Hier komen niet alleen Londenaren uit alle delen van de stad op af, maar ook party people van buiten Londen. Hier geldt het motto zien en gezien worden. Let op: XOYO is 21+ op vrijdag en zaterdag en 18+ op alle andere avonden.

Queen of Hoxton

Londen is natuurlijk een ontzettend grote stad (vergis je daar niet in!), dus zoek van tevoren goed uit naar welke clubs je wilt. Zo kun je hier rekening mee houden bij het boeken van een hotel. Zit je in oost-Londen, nabij Shoreditch, dan is Queen of Hoxton een van de allervetste clubs. De club bestaat uit twee verdiepingen: area 'Below' zit in de kelder en 'Above' logischerwijs daarboven. Op het dak van de club schuilt een gigantische rooftop garden met prachtige kleurrijke beelden en kunstwerken. Door de unieke, hoger gelegen locatie heb je vanaf het terras een adembenemend uitzicht over Londen. Feesten hebben nogal eens de neiging (veel) langer door te gaan dan vooraf is gepland. Dat scheelt weer zoeken naar een adresje voor de afterparty!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws