DJ Sneak - Fabric 62

marcel | 7 juni 2012
music
Intro: Geef DJ Sneak een dikke joint, twee draaitafels en achttien spierballenhouseplaten; en je weet dat het goed komt.
 
Genre: Chicago house.
 
Bijzonderheden: Carlos Sosa, alias de in Puerto Rico geboren DJ Sneak, zit vrij rap na zijn emigratie naar Chicago in 1983 tot over zijn oren in de house. In de Windy City krijgt hij begin jaren negentig bekendheid als graffitiartiest en dj in locale, kleine clubs. Met stadgenoten als Curtis Jones (Green Velvet), Derrick Carter en Paul Johnson, wordt Sosa gerekend tot de tweede lichting houseproducers die Chicago heeft voortgebracht, wat resulteert in een internationale doorbraak. Zijn unieke, eigenzinnige sound: een pompend housegeluid, met invloeden uit de disco, latin, jazz, salsa, soul en meringue, is vooral zeer populair in Europa. Niet voor niets is DJ Sneak voor jongens als Daft Punk een groot inspiratiebron.
 
DJ Sneak is een sfeer-dj. Iemand die het boy-meets-girl-gehalte op de dansvloer op gang brengt en in stand houdt met zijn pompende doch sexy house-stijl. Een plaat die hij draait, is niet zomaar een houseplaat. Er zitten flinke dotten disco, latin, jazz, salsa, soul en meringue in. Je waant je tijdens zijn sets op een tropisch eiland, waar je danst op het strand met langharige, verleidelijke bikinimeisjes, die hun cocktails drinken uit kokosnoten, en waar de dj vanuit een strandhut de ene na de andere pompende beachhouse-tune op zijn badgasten afvuurt. Het is die Puerto Ricaanse komaf die een set van DJ Sneak zo bijzonder maakt. Ook op het 62ste deel van de Fabric-serie. En zijn skills worden na ruim twintig jaar actief als dj alleen nog maar beter. Zonder de hulp van mixsoftware, maar met een ouderwets kistje vinyl, twee draaitafels en een dikke joint in z’n mondhoek, funkt, grooved, pompt en schopt DJ Sneak je de dansvloer op. Eraf stappen is geen optie.
 
Luistermoment: In het soundsystem van die koele strandtent op Ibiza.
 
Beste track: ‘Funk my sax’ swingt potverdikkeme die strandtent uit.


Luister ook eens naar: House Sessions by DJ Sneak
 
Oordeel: 8,5
 
Tracklisting:
1. Strip Steve & Das Glow – Calcium
2. Markus Homm & Philipp Gonzales – Got To Make It
3. Basti Grub Feat Agent! – Walking In My Blues
4. Yeshua Murillo – I’m Gonna Make You Mine (Joss Moog Mix)
5. Arturo Garces – Light It Up
6. Tripmastaz – No Turning Back
7. Mike Jules – Crack Ass
8. Hector Couto – Creampie (Darius Syrossian Remix)
9. Mendo – Old School
10. Alex Tepper – In, Out, Life
11. DJ Sneak – My Love (Ramon Tapia Remix)
12. Sir James – Special (Ramon Tapia Remix)
13. Christian Burkhardt & Einzelkind – Cooper
14. Luca M – Funk My Sax
15. Muto – Wait A Minute
16. DJ W!ld Feat Hector Moralez – Take A Trip
17. Willie Graff & Tuccillo – To The Music (Tato Remix)
18. Cause & Affect – Beware Of The Swingers 

Fabric London

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws