Jouw eigen oordoppen op maat

Partyscene Redactie | 12 juli 2017
lifestyle

Wil je gehoorbescherming op maat, dan ontkom je er niet aan. Je moet afdrukken laten maken van je oren, wat best wel eng klinkt. Wij vertellen je wat te wachten staat en stiekem valt het best wel mee.

Kies jouw product

Bij Pluggerz kun je maatwerk online bestellen. Na het kiezen van je product, kleur en het materiaal, krijg je een voucher in de mail. Nu kun je een afspraak maken met een dealer (audicien) bij jou in de buurt. Deze dealers zijn gespecialiseerd in het maken van oorafdrukken. Pluggerz werkt samen met wel 300 dealers, dus er is altijd wel een dealer bij jou in de buurt!

Bij de audicien 

Je komt aan bij de audicien die afdrukken van jouw oren gaat maken. Eerst worden je oren gecontroleerd. Als je bijvoorbeeld een prop in je oren hebt (veel oorsmeer dat een prop wordt), dan moet je eerst naar de dokter om je oren uit te laten spuiten. 

Wanneer je oren schoon zijn, kan er begonnen worden met het aanmeten. De audicien plaatst voorzichtig een watje in jouw oor wat ervoor zorgt dat de pasta die je straks in je oren krijgt niet tegen je trommelvlies blijft plakken. Na het plaatsen van het watje controleert de audicien of het watje goed afsluit. 

Een afdruk van je oren

Nu komt het grote geschut. De audicien spuit door middel van een aanmeetpistool de pasta in je oren. Deze pasta moet ongeveer vijf minuten uitharden en dan heb je de perfecte afdruk van je oor.

Na twee weken kun je je oordoppen ophalen en wordt nog een laatste afdichtingstest gedaan om te zien of de dopjes echt geen schadelijk geluid door laten. Meer informatie over het aanmeten van oordopjes vind je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws