RAARRRRRR! Parfum ruikt naar Berghain

Ivo Mollemans | 21 september 2017
lifestyle

Foto via Oh-Berlin.com.

De geur van een kroeg waar op zaterdagavond flink gefeest wordt is een van de beste geuren om te ruiken in het weekend. Dit betekend namelijk dat je je weer helemaal mag uitleven, maar toch willen we die geur graag ook weer zo snel mogelijk uit onze kleren verwijderen. Toch heeft iemand de uitdaging op zich genomen om de geur van het beroemde technoparadijs Berghain vast te leggen in een flesje.

Berghain in een flesje

De 35-jarige dj, artiest en danser Isabel Lewis is de persoon die de geur van Berghain heeft ontleed en omgezet tot parfum. Dit deed ze samen met de Noorse scheikundige Sissel Tolaas. Samen hebben zij lange tijd gewerkt om de geur van de wereldberoemde Berlijnse club naar de mensen thuis te halen. De bedoeling van dit project is om mensen zich beter bewust te maken van de zintuiglijke waarnemingen die wij kunnen doen met ons lichaam en daarmee een beter bewustzijn creëeren van het eigen lichaam.

LEES OOK: Rotterdam is de beste stad om te zeiken

Lang niet iedereen zal weten hoe het in Berghain ruikt vanwege de zeer selectieve portier aan de deur, maar met deze parfum komt iedereen toch een stapje dichterbij de wereld die zich in het gebouw bevindt. Volgens Lewis bestaat de geur voornamelijk uit mannelijk zweet, maar ook uit andere parfumgeuren, alcohol en tabak.

‘The strongest note is probably male body sweat. And it has these other notes of perfume, cologne, alcohol, burnt tobacco. It's a very earthy, heavy, pungent smell. Pleasantness is not what we're going for.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws