Maak je leven makkelijk met deze 5 random hacks

Partyscene Redactie | 25 juni 2018
lifestyle

Zit het even niet mee en heb je het gevoel dat de hele wereld je tegenwerkt? Chin up, zorg er in ieder geval voor dat je niet zelf deel van het probleem bent. Hier zijn vijf random lifehacks om je leven gemakkelijker te maken.

1. Een schone WC met cola

Feestje gehad en je WC van binnen geverfd? Geen probleem, gooi er wat cola overheen en het vuil lost op terwijl het zuurgehalte je plee ontkalkt. Het raampje om van de geur af te komen moet je wel zelf open doen.

2. Maak je je barbecue schoon zonder iets te doen

Tegenwoordig steken we de barbecue het hele jaar door aan. Helaas ben je na de laatste barbecue vergeten de boel schoon te maken en kijk je tegen een halve hamburger aan die de vorige keer nog zo goed smaakte. Geen nood. Leg het rooster tussen twee natte kranten en laat deze een nacht weken. Je zult zien, de volgende dag was je het rooster gemakkelijk blinkend schoon voor het nieuwe seizoen.

3. Een doorgedraaide schroef verwijderen

Kut is dat. Wil je een schroef verwijderen, is deze compleet doorgedraaid. Die krijg je dus nooit meer los, toch? Helemaal mis. Leg gewoon wat elastiek tussen de schroef en de schroevendraaier en aanschouw de oplossing voor de horror van elke doe-het-zelver. Elastiek is sterker dan je denkt en stroef genoeg om hardnekkige schroeven los mee te krijgen.

4. Veilig een app op de fiets versturen

Toch nog even die app versturen terwijl je op de fiets zit en voor je het weet lig je onder de bus. Nergens voor nodig, want WhatsApp kan spraak omzetten in tekst. Doe dit door het microfoontje rechtsboven het keyboard in te drukken. Spreek dan je tekst in en WhatsApp zet deze automatisch om in tekst.

5. Zo val je snel in slaap

Last van slapeloosheid? Drink een halve fles wodka leeg voor het slapengaan en we beloven je, je gaat in no time knock-out. Er is echter ook een gezondere oplossing. Eet enkele crackers met humus voor je naar bed gaat. Humus wordt gemaakt van kikkererwten waar veel tryptofaan in zit dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. De koolhydraten in kikkererwten vervoeren de stof razendsnel naar je hersenen. Niet zo lekker als die halve fles wodka, maar wel stukken gezonder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws