Don Diablo presenteert vijfdelige Hexagon stripboek serie tijdens New York Comic Con

Ivo Mollemans | 16 oktober 2019
lifestyle

Don Diablo is al een tijdje bezig met zijn eigen serie Hexagon stripboeken. Tijdens New York Comic Con presenteerde hij alle plannen en details daarvan. De serie is in samenwerking met Impact Theory gemaakt. Impact Theory gaf eerder vorm aan de stripboeken voor Steve Aoki’s ‘Neon Future’.

Don Diablo’s eigen Hexagon stripboeken

Voor Don Diablo is de stap om stripboeken te maken een hele logische. Hij is zelf namelijk fan van sci-fi films en stripboeken. Deze media zouden 'mensen samenbrengen', vertelde hij tijdens New York Comic Con aan fans. Vroeger had hij geen hele goede band met zijn vader en broer, maar als er een nieuwe film van ‘Star Wars’ verscheen was dat een onderwerp waar ze alle drie over konden praten. Hij hoopt dan ook dat zijn stripboeken net zo verbindend zullen werken als de films vroeger voor hem deden.

LEES OOK: Urbanista werkt samen met de Tim Bergling Foundation

Het verhaal van de strips gaat over de hoofdrolspeler Don die verzeilt raakt in een ruimteoorlog nadat hij een onmogelijk spel uitspeelt. Met name jonge lezers zullen worden aangesproken door het verhaal, maar door de sci-fi invloeden van oudere films hopen ze ook een ouder publiek enthousiast te krijgen voor de stripboeken.

Stripboeken ontwikkeld in samenwerking met Impact Theory

Toen Don Diablo en Tom Bilyeu, de CEO van Impact Theory, elkaar voor het eerst spraken, wist Tom Bilyeu al dat dit de tweede serie stripboeken zou zijn die ze zouden gaan maken. Het enthousiasme van Don Diablo over sci-fi en ‘Star Wars’ zorgde ervoor dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Daarbij kon Impact Theory het niet aan zich voorbij laten gaan om samen te werken met iemand die een Star Wars kledinglijn met Disney heeft ontwikkeld.

 

De stripboeken zijn geschreven door Michael Moreci die onder andere ook de hitserie ‘Wasted Space’ for Vault Comics schreef. Daarnaast heeft hij ook meegeholpen met het schrijven van de Star Wars stripboeken en dus was het voor Don Diablo duidelijk dat hij ook zijn stripboeken moest schrijven.

Naast de stripboeken wil Don ook muziek maken die bij het verhaal hoort. Hierdoor wordt het verhaal versterkt en geeft het een extra ervaring aan de lezer. In eerste instantie wilde hij zelfs een korte film maken, maar dat was te duur om te produceren dus dat idee werd afgeblazen. Toen ontmoette hij Tom Bilyeu en is het idee ontstaan om een serie stripboeken te maken.

Er zijn wel ideeën om in de toekomst toch iets met film te gaan doen en dat zou dan aansluiten bij de stripboeken, maar daar zijn nog geen concrete plannen over. Wel wil Don Diablo er een muziekvideo bij maken om op die manier zijn muziek en de stripboeken nog meer met elkaar te verbinden.

De Hexagon stripboeken serie staat gepland voor het begin van 2020.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws