NPO FunX biedt podium aan helden van nu in YouTube-serie New School Heroes

Partyscene Redactie | 5 mei 2021
lifestyle

NPO FunX heeft het wel gehad met alle oude boeken, stoffige lessen en koloniale helden. Daarom trekt de zender met vier ‘New School Heroes’ langs middelbare scholen in Nederland. Samen met Défano Holwijn spreken de scholieren met Anna Nooshin, Nasrdin Dchar, Winne en Fadim Kurt over de lessen van hun leven. New School Heroes is vanaf vrijdag 30 april te zien op het YouTube-kanaal van NPO FunX.

Bekijk hier de video!

Tijdens de gastcolleges kunnen jongeren de helden van nu alles vragen over zaken die voor hen écht belangrijk zijn en die niet in schoolboeken staan. Hoe ga je om met racisme? Hoe deal je met de druk van social media? Hoe zorg je ervoor dat je naast succesvol ook mentaal gezond blijft? In de eerste aflevering geeft Anna Nooshin een kijkje in haar leven en gaat ze het gesprek aan met de jongste generatie.

Eva Hol, programmaleider NPO FunX: “In de strijd tegen racisme is het van groot belang om nieuwe rolmodellen een podium te bieden, zeker ook op school. Helden in de huidige lesstof zijn zo goed als altijd vanuit een ouderwets en koloniaal perspectief beschreven. Dat op middelbare scholen nu ook de verhalen van deze nieuwe, herkenbare helden hoorbaar zijn is essentieel en ik ben er dan ook trots op dat wij dit als jongerenmerk faciliteren.”

Défano Holwijn, presentator van New School Heroes: “Zelf kreeg ik op school geen les over racisme, activisme of mental health, terwijl het heel belangrijke thema’s zijn die in onze levens spelen. Jongeren zitten met veel vragen en hebben de behoefte om hun mening te geven. Dat gebeurt vooral op social media, maar scholen kunnen hier veel meer aandacht aan besteden. Wij creëren die ruimte. New School Heroes is voor mij het schoolvak dat nu nog ontbreekt en ik voelde me net een docent. Ik hoop dat deze serie jongeren inspireert om voor zichzelf én anderen op te komen en dat ze het ze motiveert om hun dromen na te jagen.”

New School Heroes bestaat uit twee series: close-ups van de New School Heroes en de registraties van de gastcolleges. Vanaf vrijdag 30 april is de eerste close-up van host Défano Holwijn te zien, gevolgd door een close-up van Anna Nooshin op woensdag 5 mei. Het eerste gastcollege verschijnt op vrijdag 7 mei, waar Anna Nooshin in gesprek gaat met scholieren. New School Heroes is elke woensdag en vrijdag om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO FunX. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws