Dit is het meest beluisterde nummer op Spotify

Ivo Mollemans | 24 oktober 2016
music

Dagelijks worden er miljoenen nummers afgespeeld op Spotify door miljoenen gebruikers. Zowel mensen met een premium account als mensen die gebruik maken van de gratis versie openen de app dagelijks op hun telefoon, tablet of computer. Hierdoor staat Spotify samen met Soundcloud en Apple Music bovenaan in de lijst met streamingservices voor muziek.

Hét nummer van Spotify

Toch moet er één nummer zijn dat het vaakst beluisterd is. Uiteraard zal dit nummer bij iedereen bekend zijn en tal van keren op de radio komen. Tot voorkort had Major Lazer deze positie nog in handen met hun nummer ‘Lean On’. In totaal is het nummer nu 876 miljoen keer afgespeeld. Een hele prestatie dus. Helaas voor de dance act moeten ze plaats maken voor een hip hop act. Misschien raad je het al, maar niemand minder dan de Canadese rapper Drake kan zich nu koning van Spotify kronen. Zijn hit ‘One Dance’ is in totaal 885 miljoen keer afgespeeld en dit getal blijft maar groeien. Alle nummers bij elkaar op de Spotify account van Drake zijn goed voor meer dan 8 miljard plays. Dat is dus iets meer dan de totale wereldbevolking en een prestatie die maar voor weinig artiesten is bestemd.

LEES OOK: Zoveel streams moet je hebben om $1 te verdienen!

YouTube

Dat Drake de meest beluisterde track op Spotify bezit betekent nog niet automatisch dat hij over het algemeen de meest beluisterde track heeft. Wie deze prijs in zijn of haar zak mag steken is bijna onmogelijk om uit te rekenen, maar op YouTube blijft Major Lazer vooralsnog iedereen voor. Ook daar is de track 'Lean On' gigantisch populair en de video ervan heeft 1,7 miljard views. De artiest die het snelste was om 1 miljard views te vergaren op YouTube was Adele met haar nummer ‘Hello’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws