#FlashbackFriday: dit is de geilste plaat van de jaren '80

Peter Güldenpfennig | 19 februari 2016
music

Eerder deze week werd bekend dat Denise Matthews op 57-jarige is overleden. Matthews, beter bekend als Vanity van de meidengroep Vanity 6, overleed aan een nierziekte die ze opliep door flink aan de crack te zitten in de jaren '80. Tragisch natuurlijk, maar gelukkig hebben we een monumentaal werk van de zangeres met het nummer 'Nasty Girl' uit 1982.

Vanity 6 - 'Nasty Girl'

Het was de succesvolste single van de vier singles die onder de naam Vanity 6 werden uitgebracht. Leuk feitje trouwens: de 6 in de naam slaat op het aantal borsten in de groep, gezien het feit dat Vanity 6 een trio was. Daarnaast trad de groep op in sexy kleding en was de inhoud van hun muziek, volgens Prince dan, sensueel van aard. Volgens ons is het gewoon de geilste track van de jaren '80 dankzij de muziek én de teksten.

Naast dat het funky dansbare nummer sowieso al behoorlijk heet aandoet, liegen de teksten er ook niet om. Wat te denken van 'That's right, it's been a long time, since I had a man that did it real good. If you ain't scared, take it out, I'll do it like a real-live nasty girl would.' Over dergelijke teksten hoeven we niet na te denken natuurlijk, dat is gewoon lekker ranzig tekeer gaan, liefst met het volume op 10. En de track staat vol met dergelijke geile inhoud.

Vanity 6 heeft niet lang bestaan trouwens. Vanity besloot de groep te verlaten en zou nog twee middelmatige solo-albums opnemen voor Motown Records. In 1994 liep de zangeres een overdosis op en werd ze een born again christian die lezingen hield over haar geloof. We kunnen ons niet voorstellen dat er bij haar lezingen niet tenminste enkele aanwezigen haar over de kansel zouden doen. Nu kan het helaas niet meer, maar gelukkig hebben we 'Nasty Girl' nog.

Zin in meer geil luistervoer? Lees hier over de 5 geilste klassiekers over sex

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws